UFC

Vraća se Joe Lauzon! UFC-ov skupljač bonusa dogovorio nastup na eventu u Bostonu

Joe Lauzon
 screenshot/Youtube
Godinu i pol dana nakon što je odradio svoj trenutno posljednji nastup, Joe Lauzon ponovno će ući u UFC-ov Octagon. Jedan od najomiljenijih boraca dogovorio je nastup na UFC on ESPN 6 priredbi u Bostonu, gdje ga čeka Jonathan Pearce.

25-godišnji Lauzon (27-15, 14-12 UFC) nakon svog je posljednjeg nastupa odlučio uzeti pauzu da bi se posvetio sebi i svojoj obitelji te da bi odlučio što i kako dalje. Tad je bio u situaciji da je odradio tri nastupa u 12 mjeseci razmaka te da je u svima doživio poraz. Prvi put u karijeri spojio je tri neuspjeha i svakako je trebao odmor. Posebno jer je u pitanju borac čija se taktika svodi na to da mu nije problem primiti pokoji nepotreban udarac više.

Na kraju se ovaj osvajač 15 bonusa, od čega je sedam za najbolju borbu večeri, odlučio vratiti nastupom u saveznoj državi iz koje dolazi, odnosno njenom glavnom gradu. Riječ je o UFC on ESPN 6 priredbi, koja će se 18. listopada održati u TD Gardenu u Bostonu. Bit će to prvi Lauzonov nastup kod kuće još od ljeta 2013. godine, kad je u TD Gardenu poražen od Michaela Johnsona. Protivnik mu je Jonathan Pearce.

Pearce je 27-godišnji borac kojem će to biti UFC debi, nakon što je ugovor izborio putem nastupa u trećoj epizodi ove sezone "Contender Series" showa. To je postigao kao autsajder čime je još više oduševio Danu Whitea. Do sada je u profesionalnoj karijeri upisao sedam pobjeda i tri poraza, gdje je pet pobjeda došlo nokautom.

UFC on ESPN 6 trebao bi biti sjajan event, a u glavnoj borbi programa susresti će se Dominick Reyes i Chris Weidman. Weidmanu će to inače biti debi nastup u poluteškoj kategoriji, dok Reyes vjeruje kako bi mu pobjeda trebala donijeti napad na titulu prvaka.

Linker
22. travanj 2024 03:09