UFC

Vraća se Julianna Pena! Jedna od najboljih borkinja svijeta za tri tjedna bori se protiv bivše prvakinje

Julianna Pena
Za tri tjedna u UFC-ov Octagon ponovno će ući Julianna Pena. Jedna od najboljih borkinja svijeta vraća se nakon pauze od dvije godine, tijekom koje je postala majka. 29-godišnjakinja porijetklom iz Venezuele borit će se protiv bivše prvakinje muha kategorije, Nicco Montano.

"Venezuelan Vixen" na ovaj event zapravo upada kao zamjena, nakon što je svoj nastup zbog ozljede otkazala Sara McMann. Naoko to izgleda kao vrlo riskantna odluka za borkinju koju bi mogao dočekati "ring rust", no Pena je uvijek bila prepuna samopouzdanja: Na račun istog je i došla vrlo blizu napada na UFC titulu, prije nego se iz spomenutih razloga na neko vrijeme povukla.

Njena protivnica je Nicco Montano (4-2, 1-0 UFC). Neslavna prva prvakinja muha kategorije odradit će svoju prvu borbu nakon debija u promociji. On se dogodio krajem 2017. godine, kad je pobjedom nad Roxanne Modafferi došla do spomenute titule. No, onda je obranu neko vrijeme odgađala, da bi protiv Valentine Shevchenko napokon bila ugovorena za rujan prošle godine i UFC 228. Ipak, Montano je nije pojavila na vaganju za tu borbu budući da je bila hospitalizirana, a promocija joj je oduzela titulu. Nedugo nakon toga pala je na doping testu. Bila je pozitivna na ostarin i suspendirana je na razdoblje od šest mjeseci. Kazna joj je završila u svibnju te je prihvatila borbu na UFC Fight Nightu 155, no u bantam kategoriji.

Kao što smo naveli, tamo joj se trebala suprotstaviti Sara McMann, no umjesto toga borit će se protiv Julianne Pene (8-3, 4-1 UFC). Riječ je o borkinji koja je u UFC došla kao pobjednica 18. sezone Ultimate Fightera, a karijeru u promociji startala je s četiri pobjede, gdje su posebno vrijedne one nad Jessicom Eye i Cat Zingano. U siječnju 2017. godine borila se protiv Valentine Shevchenko za poziciju prve izazivačice. Odradila je odličnu prvu rundu, no onda je kiksala u drugoj i dozvolila da joj Valentina uhvati ruku u pologu nakon čega je morala tapkati. Nedugo nakon toga objavila je kako je trudna te je otišla na pauzu. Njena kći rodila se u siječnju prošle godine, no Pena nije žurila s povratkom. Odlučila je s njom provesti prvih godinu dana, da bi tek nakon toga ponovno počela trenirati. Zbog svog agresivnog stila borbe stekla je veliku popularnost, a niti atraktivan izgled joj tu nikako nije odmogao.

UFC Fight Night 155 održava se 13. srpnja u Sacramentu, a predvodi ga borba još jedne neslavne UFC prvakinje. Prva prvakinja perolake kategorije, Germaine de Randamie, borit će se protiv trenutno najvećeg ženskog MMA potencijala, Aspen Ladd. Ta borba također će se održati u bantamu i pobjednica bi trebala postati iduća izazivačica

Linker
26. travanj 2024 20:41