UFC

Vrlo značajna poruka UFC-a: Prvak će borbu Conora i Dustina gledati odmah uz kavez

Charles Oliveira
 Leandro Bernardes/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Charles Oliveira ovog će vikenda biti prisutan u Las Vegasu i na UFC 264 priredbi

Kad je ugovorena UFC 264 borba Conora McGregora i Dustina Poiriera, ujedno njihova treća međusobna, nije bilo nikakvih potvrda što ona sama po sebi znači za UFC-ovu laku kategoriju. Zapravo, u početku nije bilo sigurno niti hoće li se ista dogoditi u diviziji kojoj je jedan bio pravi, a drugi privremeni prvak. Ipak, nakon što Dana White i UFC nisu prihvaćali niti jednu drugu opciju, upravo to je dogovoreno, ali bez ikakvih daljnjih insinuacija.

One su se tek u blagom omjeru pojavile u svibnju, nakon što je Charles Oliveira postao novi prvak lake kategorije. Pretpostavljalo se da bi pobjednik ove trilogije mogao biti njegov prvi izazivač, ali i dalje se tek samo pretpostavljalo. Poirier je mogao odmah u borbu za titulu, još tu svibanjsku, ali odabrao je ono što mu donosi više novca i to otvoreno priznao. Takav je stav i kod Irca pa se dobiva dojam da im je eventualno osvajanje titule sekundarno.

No, čini se kako UFC ima namjeru upravo pobjednika ove borbe uputiti prema Oliveiri. Jer koji bi bio drugi razlog toga da se Brazilac ovog vikenda ukaže u Las Vegasu te iz prvog reda promatra borbu, a upravo to je potvrđeno od strane brazilskih medija. Naime, iako mu je prije samo nekoliko dana od posljedica COVID-19 oboljenja preminuo kondicijski trener, Oliveira će doputovati i prisustvovati priredbi.

On sam je nedavno potvrdio kako mu ime prvog izazivača nije bitno, nego da će se boriti protiv onoga tko je to zaslužio, ali da bi naravno volio okušati se protiv McGregora, otvoreno priznavši kako je financijska strana toga ogleda svakako glavna motivacija. UFC također gleda na financijsku stranu pa možemo pretpostaviti kako će Conoru ili Poirieru, ovisno tko odnese pobjedu, napad na titulu i ponuditi, sve dok im se to uklapa u njihovu financijsku računicu.

Ipak, za obojicu, ovisno i ishodu borbe, postoji nekoliko opcija i ništa se neće krenuti kombinirati dok se borba ne odradi. No, Oliveira svakako neće tamo biti bez razloga, kao što ne sumnjamo da će pojaviti s onim na što ipak rijetko tko može ostati ravnodušan, pojasom prvaka.

Linker
12. rujan 2021 00:34