UFC

Waterson potvrdila da nakon ozljede Dillashawa ‘spašava‘ UFC on ESPN 24 priredbu

Michelle Waterson
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Michelle Waterson i Marina Rodriguez predvodit će UFC on ESPN 24 priredbu

8. svibnja bio je predodređen kao velik datum za TJ-a Dillashawa. Bivši prvak bantam kategorije trebao se vratiti dvije godine i četiri mjeseca nakon posljednje borbe i kroz okršaj s Coryjem Sandhagenom imao bi priliku osigurati borbu za izazivača. Ipak, borbu je prije nekoliko dana bio prisiljen otkazati radi ozljede koju je doživio na treningu.

Kako je automatski borba protiv Sandhagena na taj način zapravo samo odgođena za drugi datum, ali ne i otkazana, UFC on ESPN 24 priredba trebala je novu glavnu borbu. Odmah se počelo špekulirati o jednoj borbi, a informacije koje su dolazile zapravo su sve više govorile u prilog tome da će upravo taj duel preuzeti poziciju "main eventa". Riječ je o borbi između Michelle Waterson i Marine Rodriguez, na kojoj su UFC-ovi matchmakeri već radili, ali sad su odlučili taj proces ubrzati. Ugovaranje borbe potvrdila je i sama Waterson za BJPenn.com.

"Ovo je sve nevjerojatno, no svakom borbom kroz karijeru sam nešto naučila. Naučila sam i da će se uvijek pojavljivati prilike te da je samo pitanje jesi li spreman iste prihvatiti? Trebala sam se boriti pa onda opet nisam, da bih u ponedjeljak dobila ovu priliku. Nije to bilo nešto što moram odraditi niti mislim da ikad smiješ prihvatiti borbu zbog toga. To je nešto što želim i zato sam prihvatila. Uzbuđena sam pred ovaj izazov. Las Vegas, pet rundi, muha kategorije, sjajno", rekla je Waterson, koja je tako potvrdila i novu kategoriju. Naime, ona i njena protivnica inače nastupaju u slamka kategoriji (do 52.5 kg), no ova će se ipak održati s gornjom granicom od 57 kilograma.

"Mogla bih skinuti kilograme, ali mislim kako je ovo zbog toga što je borba dogovorena tako kratko prije održavanja. Da je potrebno skinuti, mogla bih, no to me nisu niti pitali. Odmah su mi ponudili 57, razgovarala sam sa suprugom nakon toga i prihvatila", potvrdila je tu odluku, s kojom se mnogi neće složiti, budući da je Michelle jedna od manjih i sitnijih borkinja u svojoj kategoriji.

Postoji jedna poveznica između ove dvije borkinje. Waterson se u siječnju trebala boriti protiv Amande Ribas, no nakon ozljede je otkazala borbu, da bi uskočila upravo Rodriguez, koja je svoju sunarodnjakinju savladala tehničkim nokautom u prvoj minuti druge runde. Time se Rodriguez (13-1-2, 3-1-2 UFC) uspješno vratila nakon tijesnog poraza od Carle Esparze, ujedno prvog u karijeri. Nakon te pobjede zauzela je šesto mjesto ljestvice izazivačica slamka kategorije.

35-godišnja veteranka Waterson (18-8, 6-4 UFC) također dolazi iza pobjede, no vrlo tijesne, nad Angelom Hill. Prekinula je time niz od dva poraza, a njen trenutni plasman na spomenutoj ljestvici je deveto mjesto.

Linker
23. travanj 2024 09:47