UFC

Weidman se želi riješiti straha nakon teške ozljede: ‘Odmah ću udariti Tavaresa najjačim kickom ikad‘

Chris Weidman

 Cindy Ord/Getty images/Profimedia
38-godišnji američki borac dugo je izbivao iz kaveza zbog teškog loma noge

Ogromnu pauzu imao je Chris Weidman, bivši UFC-ov prvak srednje kategorije. Weidman je u četvrtom mjesecu 2021. godine doživio težak lom noge u meču protiv Uriaha Halla i uslijedio je dugotrajan oporavak.

Špekuliralo se da bi Weidman mogao i završiti karijeru nakon takve ozljede, ali Chris će se vratiti u kavez 19. kolovoza (osmi mjesec) na UFC 292 eventu. Prije nekoliko dana potvrđeno je da će se Weidman u Bostonu boriti protiv Brada Tavaresa, a nedugo poslije oglasio se i sam Weidman.

Chris je gostujući u MMA Houru zapravo otkrio zanimljiv detalj. Nije rijetkost da borci nakon teškog loma noge imaju određenu mentalnu blokadu i nisu spremni ponovno bacati ‘‘low kickove‘‘ koji ih dovode u opasnost da se ozljeda ponovi. Weidman ne želi strahovati od toga i ima način kako će se riješiti tog straha.

‘‘Prva stvar koju ću napraviti protiv Brada Tavaresa jest bacanje najjačeg ‘leg kicka‘ u životu, ravno na njegovu potkoljenicu. Želim to napraviti. Vrijedno je, mislim da je bitno da se suočite s vašim strahovima. Sve što vam stvara nelagodu, samo se odvažite i učinite to. Zato moram brzo baciti taj ‘kick‘. Moram taj strah izbaciti iz sistema. Nadam se da Brad Tavares nema ništa protiv. Nije mu dopušteno da blokira taj kick, dopusti mi da pogodim. Nakon toga je sve okej, neka bolji pobijedi.‘‘, rekao je Weidman.

Naravno da se Weidman šali kada nagovara Tavaresa da mu dopusti takav udarac, ali s obzirom na osobnost Brada Tavaresa, nije nemoguće da Tavares uistinu dopusti Weidmanu da se riješi svog straha. Brad Tavares pravi je fajter koji ne bježi od primanja udaraca, ali Tavares je borac koji u ovaj meč ulazi nakon dva uzastopna poraza i pobjeda mu je imperativ.

Kako će se Weidman provesti s udaranjem ‘‘low kickova‘‘, saznati ćemo kroz nešto više od dva mjeseca. Blokirao Tavares taj udarac ili ne, nadamo se da Weidman zna što radi i da će izbjeći ponavljanje tako teške ozljede

Linker
26. travanj 2024 10:50