UFC

Weidmanu se pogoršala ozljeda, prisiljen je na još jednu operaciju

Chris Weidman
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Oporavak bivšeg UFC prvaka nakon teške ozljede ne prolazi onako kako se nadao

Prošla su tri mjeseca od teške ozljede koju je Chris Weidman doživio na UFC 261 priredbi, u borbi protiv Uriaha Halla. Slomljenu nogu odmah je operirao te krenuo s oporavkom, o kojem je puno toga objavljivao na svom Instagram profilu. Svakako je optimistično bilo vidjeti kako Chris hoda po kući manje od dva mjeseca nakon ozljede, no sad su se pojavili novi problemi, koji će oporavak svakako otežati. I to u tjednu kad njegov posljednji protivnik treba odraditi novu borbu.

Naime, iako se činilo da sve prolazi onako kako bi trebalo, došlo je do problema koji će Chrisa još jednom natjerati pod kirurški nož. Nešto o tome rekao je u razgovoru za SiriusXM.

"Čeka me nova operacija, upravo sam to saznao. Vjerojatno 11. kolovoza. Morat će mi staviti pločicu na fibulu jer kosti se ne oporavljaju onako kako bi trebale, što je svakako grozno za saznati. Ali, očekivao sam da će biti poteškoća s ovakvim tipom teške ozljede, a ja sam do sada već puno toga prošao", rekao je Chris, pokušavajući zadržati optimizam.

Budući da mu je 37 godina, a posljednjih godina ne može se pohvaliti zavidnim rezultatima, mnogi smatraju kako se odmah nakon ozljede trebao umiroviti te da bi mu to dodatno olakšalo oporavak. On o tome za sada ne razmišlja.

Iako ga čeka pomalo jubilarna 25. operacija u životu, pokušava zadržati pozitivan duh time što smatra kako se ne smije samosažalijevati.

"Najvažnije je kakvo je moje stanje uma. Ja sam pozitivna osoba. Naravno da imam negativne trenutke i trenutke lijenosti ili nedostatka motivacije, no inače sam netko tko čašu smatra napola punom. Mislim da mi to pomaže u oporavku. Da sam sebe krenem sažalijevati, pogledao bih samo prema nekome tko je prošao puno gore od mene i shvatio bih da nemam pravo ništa prigovarati niti tako se osjećati", rekao je, navevši primjer čovjeka kojeg poznaje, koji je prošao 104 operacije.

Trenutno se ne zna koliko će ova nova operacija utjecati na njegov oporavak. Ozljeda poput njegove inače zahtijeva šest do devet mjeseci potpunog odmora, prije nego se sportaš može vratiti u dvoranu. Viđali smo primjere gdje su neki uspjeli ranije, ali i onih kojima se sve podosta odužilo, tako da se ništa ne smije uzeti zdravo za gotovo.

Linker
23. travanj 2024 03:09