UFC

Gegard Mousasi ne vidi smisao Weidmanova povratka: ‘Umirovio bih se da sam na tvom mjestu‘

Gegard Mousasi
 Screenshot (ufc, Youtube)
Aktualni Bellatorov prvak srednje kategorije smatra kako bi Chris Weidman trebao završiti karijeru

36-godišnji Gegard Mousasi večeras brani pojas u Bellatorovoj srednjoj kategoriji. Protivnik će mu biti John Salter, a radi se o Gegardovoj prvoj obrani titule nakon što ju je osvojio po drugi put. Podsjećamo, prvak srednje kategorije u Bellatoru bio je i 2018. godine, a tada je uspio jednom i obraniti pojas pobjedom protiv Roryja MacDonalda, no u drugoj obrani pobijedio ga je Rafael Lovato Jr. Mousasi je pojas vratio u listopadu prošle godine pobjedom protiv Douglasa Lime.

Gegard kao nekadašnji član UFC-a u razgovoru za MMA Fighting osvrnuo se na svog nekadašnjeg protivnika Chrisa Weidmana (borili se 2017. godine, pobijedio je Mousasi) te sami smisao Weidmanova povratka nakon teškog loma noge koji je zadobio u travnju ove godine u borbi protiv Uriaha Halla. Nedavno je Weidman objavio kako će morati proći još jednu operaciju jer mu se kosti ne oporavljaju kako bi trebale. Gegard Mousasi smatra kako se Chris ne bi trebao niti vraćati sportu.

''Da sam ja imao 29 operacija, rekao bih da nešto nije dobro. Posebno ako ste uz sve to i nokautirani tri ili četiri puta zaredom, a zatim doživite lom noge od kojeg ćete se oporavljati godinu dana. Mislim da je on malo stariji od mene, ima 37 godina, a teško je vratiti se u toj dobi. Ako se i vrati, koliko će dugo još nastaviti sa sportom? Kada napunite 38 ili 39 godina, vaše najbolje vrijeme je prošlo. Razumijete o čemu pričam? On neće postati bolji nego što već jeste, posebice nakon toliko uzastopnih poraza. To je moje mišljenje, ja ne bih nastavio. Da sam zadobio tako ozbiljnu ozljedu, odmah bih završio karijeru, posebice u tim godinama.'', objasnio je Mousasi i teško je reći da nije u pravu.

image
Chris Weidman vs. Gegard Mousasi
Screenshot (youtube, Mma Fighting)

Čak i ako se Chris Weidman odluči na povratak te nastavi nastupati u profesionalnom sportu, Gegard smatra kako će ''All American'' imati velikih problema s mentalnom blokadom nakon tako teške ozljede.

''Kad sam bio mlađi, ušao bih u borbu ne razmišljajući o mogućim ozljedama jer je sve teklo u najboljem redu. No ukoliko odradite puno borbi i pretrpite niz ozljeda i problema, nosite ta iskustva u naredne borbe i postaje sve teže. On će uvijek imati mentalnu traumu nakon takve ozljede. Čak i ako se vrati, uvijek će u podsvijesti imati da bi se mogao ponovno teško ozlijediti. Zato kažem da je u njegovim godinama puno teže. Ne kažem da nije moguće, samo je teže.'', dodao je Gegard Mousasi.

Chris Weidman nije spominjao mogućnost povlačenja iz sporta i prema zasad poznatim informacijama, on se svakako planira vratiti. Međutim, s obzirom na probleme oko oporavka, uistinu je pitanje kada će se Chris vratiti u kavez i koliko će tada godina imati. On je u zadnja četiri nastupa prije ozljede izgubio čak tri puta. ''Jacare'' Souza i Dominick Reyes brutalno su ga nokautirali, protiv Halla je slomio nogu, a savladao je Omarija Akhmedova u kolovozu 2020. godine. Teški dani u karijeri bivšeg prvaka, no možda nas sve iznenadi i uistinu se uspješno vrati nastupanju u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Linker
19. travanj 2024 13:35