UFC

Weili Zhang slavila u velikom revanšu: Nokautirala Joannu Jedrzejczyk atraktivnim ‘spinning back fistom‘

Weili Zhang vs Joanna Jedrzejczyk

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Joanna ostavila rukavice u kavezu te se umirovila

Nakon više od dvije godine u Octagon se vraća bivša prvakinja slamka kategorije, Joanna Jędrzejczyk (16-4). Trenutno posljednji nastup odradila je još u trećem mjesecu 2020. godine kada je u borbi za titulu poražena upravo od večerašnje protivnice, Weili Zhang. Nakon pet rundi rata Joanna je primila jako puno štete što ju je dovelo do neprepoznatljivosti, no poražena je podijeljenom sudačkom odlukom. U ovaj meč ulazi kao 'underdog', a je li joj dugo izbivanje iz borilišta naštetilo, vidjet ćemo upravo sad.

Weili Zhang (21-3), također bivša prvakinja je trenutno u nizu od dva poraza, i to od bivše prvakinje Rose Namajunas. U prvom meču ju je Rose nokautirala udarcem nogom u glavu u prvoj rundi borbe, dok je u drugoj je Zhang poražena podijeljenom sudačkom odlukom. Inače, Weili je prvi put titulu osvojila 2019. godine nokautiravši Jessicu Andrade u prvoj rundi, a izgubila ju je, kao što je već rečeno, protiv Rose Namajunas. Zhang je po kladionicama favorit.

Prvu rundu Zhang otvara low kickom, dok Joanna drži distancu i također low kickom pogađa Zhang koja gubi ravnotežu. Zhang ruši Joannu te uzima leđa, no Joanna uspijeva obraniti napade. Zhang opet ruši i ulazi u polugard, uspijeva proći u mount i pogađa snažne laktove. Joanna se izvlači i ustaje te ostatak runde provode na nogama uz snažne izmjene. Weili je u ovoj rundi bila bolja te ju je i uzela.

U drugoj rundi imamo sličan scenarij, na samom početku tu su izmjene u stojci gdje obje borkinje pogađaju dobre udarce. Weili ulazi u klinč i odvlači borbu na žicu no Joanna se izvukla. Joanna je prilikom desnog krošea ostala previše izložena te Weili pogađa odličan spinning back fist kojim je nokautirala Joannu.

Ovom pobjedom je Weili vjerojatno izborila poziciju sljedeće izazivačice, ako je vjerovati riječima predsjednika, Dane Whitea. Joanna se umirovila ostavivši rukavice u kavezu.

Linker
19. travanj 2024 02:06