UFC

White najavio povratak na stari iznos bonus honorara: ‘Naš budžet to ne može podnijeti‘

Dana White
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Veći novčani iznos bonusa nikako neće postati ustaljena UFC-ova praksa

Iako su već po drugi put ove godine UFC bonusi, odnos njihov novčani iznos, bili uvećani u odnosu na 50 tisuća dolara po borcu ili borkinji, to se u budućnosti neće zadržati. Ovo su zapravo bile iznimke, što je i potvrdio predsjednik UFC-a, Dana White koji je sam donio odluku o bonusu u iznosu od 75 tisuća dolara, odnosno ukupno sto tisuća dolara više nego inače

Otkrio je da je jednostavno popustio pod uzbuđenjem koje su mu UFC 262 i UFC 264 priredbe donijele.

"Bio sam na sastanku s borcima prije priredbe i kako je to uistinu bila velika borba, bio sam potpuno nabrijan pa sam rekao 'je**š to', idemo. Nekad se to događa na takvim sastancima", objasnio je White kako je došlo do odluke o povećanom iznosu bonusa, koji je na kraju pripao Seanu O'Malleyu, Krisu Moutinhu, Dricussu Du Plesisu i Taiju Tuivasi.

Ipak, tog se UFC neće pridržavati i već od iduće priredbe sve se vraća na standardnih 50 tisuća.

"Ne, nećemo s time nastaviti. To bi ozbiljno razj**alo naš budžet. Budžet nam to ne može podnijeti", potvrdio je.

Iznos od 50 tisuća dolara postao je standardan u svibnju 2013. godine te su tek neke UFC priredbe do danas bile iznimke. Sami bonusi uvedeni su u travnju 2007. godine, na UFC 70 priredbi i iznosili su 30 tisuća dolara. Odmah idućom priredbom to je podignuto na 40 tisuća, a sve do spomenute 2013. godine pravila nije bilo. Najveći bonusi, u iznosu od 100 tisuća dolara, bili su dodijeljeni na jubilarnoj UFC 100 priredbi, 2011. godine. No, puno češće su bili veći nego manji od današnjih 50 tisuća.

Linker
19. travanj 2024 08:46