UFC

White odgovorio Masvidalu: 'Svi žele više novca, nitko te ne tjera da se boriš'

Jorge Masvidal i Dana White
Dana White odgovorio je na posljednje izjave Jorgea Masvidala, jasno mu davši do znanja svoj stav.

Nakon što je Jorge Masvidal kroz seriju objava na Twitteru iznio nezadovoljstvo svojim trenutnim statusom u UFC-u te onime što mu je s financijske strane ponuđeno za iduću borbu, brzo je došao odgovor Dane Whitea. Zapravo, odmah nakon UFC 250 vaganja, budući da nije mogao pobjeći od pitanja i od teme koja zapravo polako preuzima interes fanova borilačkog sporta i koja bi neupitno mogla eskalirati u nešto još ozbiljnije.

"Mislim da svi žele više novca, kako u ovom, tako i u svim drugim sportovima. Masvidal je rekao kako imamo dovoljno novca da kupimo otok, a ja sam već milijardu puta ponovio da nismo kupili otok. Razlog zašto tamo radimo borbe je taj da bi momci iz Europe i ostatka svijeta mogli doći boriti se i zaraditi. Puno ljudi je čini se zbunjeno i frustrirano u ovom trenutku", rekao je White tijekom druženja s medijima, nedugo nakon Masvidalovih objava.

Onda je postao još žešći, ponovno se okrenuvši tome kako on nikoga neće tjerati da se bori te da nema namjeru ikoga nagovarati niti nasjedati na ono što trenutno pokušavaju Masvidal i Jones, a ne bi bilo čudno da im se uskoro pridruži još koja UFC zvijezda.

"Onaj tko se ne želi boriti niti ne mora, uključujući Masvidala, Jonesa i sve druge borce. I to ne mislim da je tako zbog pandemije. Oni su tzv. nezavisni izvođači pod ugovorom. Ovo nije NFL gdje bih ih ja mogao natjerati da dođu na trening ili će biti kažnjeni. Ti momci mogu napraviti što žele, kao što mogu i reći što žele. Mi nećemo nikoga moliti da se bori. Nudimo borbe jer vam prema ugovoru moramo ponuditi tri nastupa godišnje. Ti imaš mogućnost odbiti ih i ne boriti se", dodao je.

White tako namjerava ostati pri svome, što je zapravo jasno. Ako jednom od boraca koji su ga javno prozvali izađe u susret, ostatak će imati reference nešto slično tražiti i za sebe, a to je ono što si predsjednik UFC-a ne želi dozvoliti. Dok god borce drži pod kontrolom, on je siguran. Ako se isti previše otpuste, mogućnost da UFC u potpunosti promijeni svoje lice je velika.

Linker
19. svibanj 2024 18:57