UFC

White okrenuo ploču i ponudio se Kayli Harrison: ‘Samo ovdje možeš saznati jesi li najbolja‘

Charles Oliveira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Možda bi u bližoj budućnosti ipak mogli gledati borbu Amande Nunes i Kayle Harrison

MMA priča dvostruke zlatne judo olimpijke do sada se vezala uz PFL. No, nakon što je Kayla po drugi put osvojila njihov turnir lake kategorije, uz koji je došla financijska nagrada u iznosu od milijun dolara, ugovor joj je istekao. Postala je slobodna borkinja koja trenutno istražuje tržište, a nedavno je izjavila kako joj je ambicija s vremenom se boriti u UFC-u. Tada je dodala kako joj je cilj natjerati Danu White da promijeni mišljenje o njoj.

Whiteove ranije izjave nisu baš bile blagonaklone prema borkinji koja samu sebe smatra najboljom na svijetu. Izjave poput onih da bi Amanda Nunes njene protivnice u borilištu usmrtila najbolje to ocrtavaju. Ipak, čini se da je White sad promijenio mišljenje te da bi bio spreman Kayli već sad otvoriti vrata. Zapravo, priznao je u razgovoru za TSN kako su neki kontakti već uspostavljeni.

"Zanima me cijela priča oko Kayle Harrison. Ona kaže da je najbolja na svijetu, postoji samo jedan način kako saznati. Neka dođe i bori se protiv najbolje svih vremena. Želiš ti biti najbolja svih vremena? GOAT je ovdje, dođi i bori se protiv nje", rekao je White.

Osim što je prvakinja u bantam kategorijie, Amanda drži pojas i u perolakoj. Kategorija je tu koju je UFC uveo zbog Cris Cyborg te njen roster zapravo nikad nije niti punio borkinjama. Gotovo da su samo dovodili borkinje kojima bi već jedna pobjeda bila dovoljna za napasti naslov. Kad je Amanda krajem 2018. godine taj pojas oduzela Cris Cyborg, ta je divizija postala njena, ostalo se ništa nije promijenilo. I White to uopće ne sakriva.

"Imam tu diviziju, ona je i dalje tu za prvakinju. Onog dana kad kaže da više ne želi braniti taj pojas, onda ćemo odustati od divizije. Ona je tu prije svega zbog nje", potvrdio je White, čime je dao do znanja kako je spreman istu zadržati i za Kaylu.

Kayla je već najavila kako namjerava spustiti svoju težinu te da misli kako može zadovoljiti granicu od 66 kilograma. Do sada se borila u kategoriji do 70, kategoriji koju je PFL kreirao samo zbog nje. Protivnice su joj tako većinom bile borkinje koja su ranije nastupale upravo u perolakoj ili čak bantamu. U UFC-u bi se ona morala spustiti na njihovu težinu.

Linker
19. travanj 2024 11:28