UFC

Ništa od treće borbe Nunes i Shevchenko: ‘Ne vidim smisao napraviti tako što‘

Valentina Shevchenko i Amanda Nunes

 e: no, Credit line:
Dana White ima drugačije mišljenje od gotovo cijele borilačke zajednice

Svi znamo kako UFC ima dvije potpuno dominantne prvakinje na svom rosteru. Jedna je naravno Amanda Nunes, koja vlada s dvije kategorije i čija nova borba stiže za vikend, a druga je Valentina Shevchenko, čiji nastupi u muha kategorije izgledaju još dominantnije.

Dvije su to borkinje koje su se dva puta do sada susrele u Octagonu. Prvi put je to bilo u ožujku 2016. godine, kad je Nunes slavila čistom sudačkom odlukom nakon tri runde. Borba koju su odradile 18 mjeseci kasnije bila je puno neizvjesnija. Amanda je tada branila titulu prvakinje bantam kategorije te je slavila podijeljenom sudačkom odlukom s kojom se mnogi nisu složili, u prvom redu njena protivnica.

Od tada repovi postoje, unatoč tome što je Valentina spustila svoju težinu te krenula vladati muha kategorijom. I često se spominje mogućnost treće borbe, što bi svakako bila najveća ženska borba u MMA povijesti. No, začudo, Dana White i UFC za tako nešto nisu zainteresirani, što je on potvrdio u razgovoru za TSN.

"Nisam siguran da se ta borba treba dogoditi. Razmišljao sam puno o tome, ali njih dvije su obje odlične u svojim kategorijama, a dva su se puta međusobno borile. Zašto to raditi još jednom?", rekao je White, pomalo ignorirajući činjenicu da je iza druge borbe ostalo jako puno repova.

Čak je pokušao objasniti kako ne vidi veliki interes za to, što je također nevjerojatno. Valentina je više puta izjavila kako se želi još jednom boriti protiv Amande, dok fanovi tu temu povlače nakon baš svake dominantne pobjede bilo koje od njih.

"Zamišljam si situaciju gdje one to jako žele ili gdje fanovi jako žele. U tom slučaju bih to organizirao, ali iskreno ne vidiš baš neki smisao", dodao je.

Onda se osvrnuo tome da nastupaju u različitim kategorijama, a očito mu je želja da tako i ostane.

"Gledajte, bilo bi to također nepošteno prema Valentini, Amanda je puno veća od nje. Amanda se može bez problema boriti u bantamu i perolakoj kategoriju. Valentina je bez sumnje najopakija na svijetu u svojoj kategoriji i ispod nje. No, podići se u kategoriju, može li i dalje parirati? Hoće li ponovno doći do podijeljene odluke? Teško je pretpostaviti", potvrdio je svoju očitu namjeru.

Njih dvije uistinu haraju svojim kategorijama, bez da ih ikoja djevojka može ugroziti. I ne moramo se čuditi ako fanovi i mediji, ukoliko Amanda lako prođe i kroz Juliannu Penu, još jednom već za vikend ponovno pokrenu tu temu.

Linker
20. travanj 2024 02:06