UFC

White ostao šokiran kad je čuo da bi mu Nunes mogla pokvariti planove: 'To me izluđuje'

Dana White
 Screenshot (YouTube)
Prvakinja razmišlja o prekidu karijere, a to nije vijest koju je White spreman tako lako prihvatiti

Dvostruka UFC-ova prvakinja Amanda Nunes nedugo je nakon UFC 250 prirede i pobjede nad Felicijom Spencer otkrila je da joj se ideja o povlačenju u mirovinu vrti po glavi te da bi novu karijeru mogla potražiti u trenerskom poslu.

"Ne znam... Već sam postigla sve što sam htjela. Dobro sam, mogu nastaviti sa svojim životom, ali možda bih mogla i napraviti novi korak, možda pronaći neke nove talente i pomoći curama koje su u ovome... Možda bih se mogla baviti trenerskim poslom. Sada sam u situaciji kada se mogu umiroviti, ali i kada se mogu boriti. No, trenutno ne mogu postići ništa više od onog što sam postigla u svojim kategorijama. S vremenom ću ući i u Kuću slavnih, u to sam uvjerena. A zaustavim li se sada, znam da će mi UFC pružiti svaku moguću podršku koja mi bude potrebna po pitanju novca i budućeg posla", izjavila je Nunes u intervjuu za brazilski Esporte Espetacular, a sada su njene riječi došle i do predsjednika UFC-a.

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Amanda Nunes and Germainede Randamie during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Jason Silva / AGIF/ AFP
Amanda Nunes

Gostujući u Schmozone Podcastu White nije skrivao da je neugodno iznenađen što postoji mogućnost da ostane bez najbolje MMA borkinje današnjice.

"Ubit ću je", rekao je uz osmijeh Dana kada je čuo da Amanda razmišlja o prekidu karijere, a potom i otkrio da su upravo počeli raditi na velikim planovima koji se tiču nedodirljive prvakinje:

"Doslovno sam na posljednjem sastanku Seanu (Shelbyju) i Micku (Maynardu) rekao da bi trebali ovu kategoriju (perolaku) izgraditi za nju. Idemo se baciti na to i počnimo s planovima, a ona sada priča o mirovini?"

Obično bi White borcima koji razmišljaju o mirovini poručio da je to vjerojatno najbolji potez koji mogu povući. No, izgleda da to nije pravilo koje vrijedi i u slučaju popularne Brazilke.

"Znate li što je sjajno kada razmislite o tome - njena mirovina nije sjajna, zapravo, to me izluđuje. Znate kako uvijek kažem da ako razmišljate o mirovini, onda biste vjerojatno trebali... Osim ako ste u poziciji u kakvoj je ona. Ovo je slično situaciji koju sam imao s Cormierom kada je on prije nekoliko godina pričao o povlačenju", komentira White.

Unatoč svemu, ako se pokaže da je meč protiv Spencer bio posljednji u njenoj karijere, White tvrdi da Nunes ima dovoljno novca za ugodnu mirovinu.

"U trenucima dok imam borce koji plaču zbog novca, jedna od naših borkinja, koja se može ovime baviti još drugo vremena, razmišlja o mirovini. Ona ima dovoljno novca i može to učiniti. Nitko ne priča o tome da se mi ovdje jednako odnosimo i prema ženama i prema muškarcima. Pogledajte tenis, koji je ogroman sport i postoji već dugo vremena. Tamo imaju ogromne ugovore s TV kućama. US Open, Wimbledon... Uz sve što imaju, žene i dalje ne zarađuju kao muškarci. A Amanda je u poziciji da se može umiroviti", zaključio je predsjednik UFC-a.

Linker
28. travanj 2024 23:48