UFC

White otkrio koje bi se tri spektakularne borbe za naslov prvaka mogle odviti na 'Fight Islandu'

Dana White i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
"Sve su to ogromne borbe u kojima doslovno gledamo prvaka protiv prvog izazivača..."

Kada ovoga vikenda završi meč Roberta Whittakera i Darrena Tilla, UFC će nakratko zaključati vrata Flash Foruma i s Otoka Yas preseliti se u Las Vegas. No, povratak u Abu Dhabi i više je nego izgledan scenarij.

Predsjednik UFC-a Dana White toliko je oduševljen čitavim 'Fight Island' projektom da je otišao toliko daleko izjavivši kako je Abu Dhabi postao "novi glavni grad borilačkog svijeta".

"Šou kakav smo donijeli ovdje... Ovo je jedina internacionalna destinacija za borbe. Stoga, najveći i najopakiji okršaji dogodit će se na toj lokaciji. Pogledajte samo naš roster i prvake na njemu, oni dolaze iz čitavog svijeta. Stoga će se najveći mečevi, u Bog zna koliko idućih mjeseci, odvijati u Abu Dhabiju. Zato i govorim da će se na Abu Dhabi gledati kao na novi glavni brad borilačkog svijeta. Bio je to Las Vegas, ali on to trenutno definitivno nije", izjavio je White u intervjuu za The National.

Situacija je trenutno takva da će lasvegaški APEX kompleks ugostiti pet priredbi u kolovozu, a potom slijede eventi od kojih bismo mnoge mogli gledati ponovno na Otoku Yas. Pogotovo ako se zbog koronavirusa dodatno postrože mjere opreza.

A ono o čemu se posljednjih tjedana dosta priča je UFC 253. To bi navodno trebao biti veliki borilački događaj s kojim će se UFC vratiti u Ujedinjene Arapske Emirate. Kao jedan od mečeva koji bi se tog dana mogli odviti, spominje se onaj između Israela Adesanye i Paula Coste. No, White tvrdi da bi na 'Fight Islandu' vrlo lako mogli gledati još dva pojasa vrijedna velika okršaja. Jedan je onaj Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, a drugi onaj između Weili Zhang i Rose Namajunas za titulu u slamka kategoriji.

"Khabib će biti idući. Trenutno razgovaramo o Adesanyi i Costi, a kao opciju razmatamo i meč između Weili Zhang i Rose Namajunas. Sve su to ogromne borbe u kojima doslovno gledamo prvaka protiv prvog izazivača i sve one bi se mogle odviti u Abu Dhabiju", otkriva predsjednik UFC-a.

Linker
28. travanj 2024 06:18