UFC

White potvrdio očekivano: 'Radimo revanš, to nema nikakve sumnje!'

Dana Whte, Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno
 screenshot/YouTube
Ponajbolja MMA borba 2020. godine dobit će svoj drugi čin već za par mjeseci

Deiveson Figueredo ostao je UFC prvak muha kategorije i nakon UFC 256 priredbe, no ovog puta obranu titule nije upisao pobjedom nego neodlučenom borbom protiv Brandona Morena. Pet sjajnih rundi odradio je ovaj dvojac, osiguravši nominaciju za najbolju borbu godine, ali i priliku da ovo sve odrade još jednom nakon što se odmore i oporave od ozljeda koje su u okršaju neupitno nakupili.

Iako je nakon neodlučenog ishoda u borbi za titulu revanš gotovo pravilo, trebalo je ipak dobiti i službenu potvrdu od Dane Whitea, što je on napravio na službenoj konferenciji za medije.

"Moramo sad tim momcima dati malo odmora, ali apsolutno bismo trebali odraditi taj revanš. To je sad samo još jedna sjajna borba zbog kojeg se veselimo 2021. godini", rekao je White nakon borbe, dodavši svoj stav o sudačkoj odluci:

"Vidio sam Figueireda kao pobjednika, ali nakon oduzimanja boda se sve okrenulo u drugu stranu. Moreno je nakon toga postajao sve bolji. Dobio bi tu rundu i bez negativnog boda. Ali, nakon toga je cijela borba dobila drugi smjer."

Upitan je još smatra li ovu borbu najboljom u 2020. godini.

"Joanna i Weili je također bila jednako dobra borba. Bilo je to sad već pomalo davno pa su ljudi možda malo i zaboravili koliko je to dobra borba bila", iznio je svoj stav White.

Mi bismo u kandidaturu za borbu godine dodali još dvije. Jedna od njih svakako je borba Shanea Burgosa i Josha Emmetta s jedne od prvih priredbi u APEX-u, dok je druga jedna održana na samom početku godine. U pitanju je još jedan rat na pet rundi, između Dana Hookera i Paula Feldera na Novom Zelandu.

Linker
19. travanj 2024 03:14