UFC

White smatra matchmakera Shelbyja krivim za incident između Stephensa i Klosea

Jeremy Stephens, Sean Shelby i Drakkar Klose
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC on ESPN 22 priredba ostala je bez sunaslovne borbe radi događaja sa službenog vaganja

Napete situacije na vaganju pred borbe nisu rijetkost, no uistinu je rijetkost da na istima dođe do incidenta koji izravno djeluju na samu borbu. No, proteklog vikenda se na UFC on ESPN 22 priredbi dogodilo upravo to te je program ostao bez planirane sunaslovne borbe.

U njoj su se trebali susresti Jeremy Stephens i Drakkar Klose, a Stephens je na sučeljavanje došao vrlo emotivan. Tijekom pogleda oči u oči, odlučio je podići tenzije odgurnuvši svog protivnika. No, kako ovaj nije tako što očekivao, trzaj koji se dogodio je doveo do ozljede njegovog vrata i do potresa mozga, čega je epilog bilo otkazivanje borbe.

Sad smo dočekali i komentar Dane Whitea, koji ovog puta nije bio u APEX-u, nego je sve promatrao putem interneta. On je otkrio kako su ostali ljudi na pozornici, u prvom planu matchmaker Sean Shelby, morali bolje reagirati.

"On je došao vruće glave, to je Jeremy Stephens. On je divljak. Mi ne stojimo tamo da bismo izgledali dobro i bili na fotografijama. Mi smo tamo da bismo se pobrinuli da se takve stvari ne dogode", rekao je White u razgovoru s Aaronom Bronsteterom s TSN-a, dodavši: "Sean Shelby je pogriješio ovog puta. On i ja na stvari gledamo malo drugačije. Vidio sam što se dogodilo i odmah sam ga nazvao. Bio sam u Orlandu na ESPN cheerleading natjecanju sa svojom kćeri. Vidio sam što se dogodilo, odmah sam nazvao Seana i pitao ga o čemu je on razmišljao u tom trenutku."

Iz ovog se može zaključiti kako je White nakon borbe više ljutit bio na reakciju svog matchmakera nego na ono što je napravio Stephens, a što je dovelo do otkazivanja borbe.

Trenutno se ne zna koliko dugo će Klose biti prisiljen izbivati, no namjera UFC-a je ovu borbu ponovno ugovoriti i postaviti na neku od priredbe koje će se održati u bližoj budućnosti.

Linker
25. svibanj 2024 10:04