UFC

Još jedan UFC-ov Fight Night dobio teškaški okršaj kao glavnu borbu

Jairzinho Rozenstruik
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Top 10 teškaška UFC-ova borba predvodit će jednu od priredbi planiranih za lipanj

Iako je Augusto Sakai (15-2-1, 4-1 UFC) bio najavljen za UFC priredbu koja se održati 1. svibnja, gdje se trebao boriti protiv Shamila Abdurakhimova, brazilski teškaš ipak će se naći na drugom ispitu. Borba protiv Shamila je iz za sada nepoznatih razloga otkazana te će Augusta čekati još veći i svakako važniji ispit. Borba na pet rundi, odnosno glavna borba UFC Fight Nighta 189, koji se održava 5. lipnja. S druge strane čekat će ga jedan od najopakijih nokautera trenutno aktivnih na UFC rosteru.

To je Jairzinho Rozenstruik (11-2, 5-2 UFC), borac koji je malo posrnuo po pitanju šampionskih ambicija, budući da je u posljednje tri borbe dva puta poražen. Posebno je loše izgledao u veljači protiv Ciryla Ganea, budući da ga je Francuz u jednoj vrlo pasivnoj borbi uspio "uvući u svoj mlin" i zapravo ostaviti bez šanse da pogodi ikoje od svojih najjačih oružja.

Kako je već prošlog ljeta doživio teški poraz od Francisa Ngannoua, "Bigi Boy" u ovoj borbi neće imati pravo na poraz, ako se ne želi previše udaljiti od svog cilja, što je svakako borba za UFC titulu. S druge strane, Sakai se vraća nakon rujna prošle godine i poraza od Alistaira Overeema, kojim je prekinuta njegova impresivna serija od četiri UFC pobjede, pokrenuti samim dolaskom u promociju.

Rozenstruik se trenutno nalazi na šestom mjestu teškaške ljestvice izazivača, dok je Sakai deveti. Pobjednik ove borbe svakako bi trebao računati na okršaj s nekim iz Top 5, što je vjerojatno obojici zapravo glavni cilj.

Linker
26. travanj 2024 14:43