UFC

White spustio svojoj velikoj zvijezdi: 'Pa to je sjajno za Paige!'

Dana White i Paige VanZant
 Instagram
Dana White nije imao puno toga za reći na pitanje o posljednjoj izjavi Paige VanZant. Naime, popularna borkinja je izjavila kako je potplaćena i da više zaradi na Instagramu nego od UFC borbi te da zbog toga nije prihvatila novu ponudu UFC ugovora.

Paige VanZant trenutno je najpopularnija borkinja u UFC-u, čemu svjedoči njenih 2.2 milijuna pratitelja. Ona je do te brojke došla iako se u posljednje tri godine borila tek dvaput, a svako malo možemo vidjeti neku sponzoriranu objavu za koju je sigurno dobro plaćena. Upravo zbog toga je tijekom gostovanja u showu Ariela Helwanija navela kako bolje zarađuje na Instagramu nego od borbi i da će zbog toga nakon isteka UFC ugovora ponuditi svoje usluge na otvorenom borilačkom tržištu.

Ta je njena odluka zapravo vrlo jasna, budući da je Paige pravi magnet za sponzore i UFC će morati kvalitetno posegnuti u svoj budžet ako ju žele ostaviti na svom borilačkom rosteru. Naime, zbog ugovora s Reebokom, ona nije u mogućnosti imati niti jednog drugog sponzora tijekom svojih borbi i promocije za njih, a od Reeboka dobiva 5000 dolara po borbi, što je zapravo smiješna cifra u usporedbi s onim do čega može doći. Osim toga, s UFC-om je još uvijek na 43.000 dolara po nastupu i jednaku toliko u slučaju pobjede. Sve je to dovelo do izjava koje su odjeknule u MMA medijima, ali koje baš nisu nešto posebno djelovale na njenog borilačkog poslodavca.

"To je sjajno za nju. Fenomenalno zapravo. Ako borac može zaraditi više novaca radeći druge stvari, dobro za njega", rekao je White novinarima koji su zatražili komentar njene izjave.

Čini se da White ne misli povlačiti nikakve poteze oko Paige dok ona ne odradi svoju posljednju borbu. Uostalom, tek tad će vidjeti jesu li tih 2.2 milijuna pratitelja na Instagramu tamo da bi pratili njenu borilačku karijeru ili da bi gledali fotografije koje postavlja. A one u posljednjih godinu dana više izgledaju kao da pripadaju nekoj fitness influencerici nego profesionalnoj MMA borkinji.

Linker
27. travanj 2024 03:31