UFC

Whittaker ekspresno odgovorio Adesanyi: ‘Najopasniji sam tip u kategoriji i naravno da me ne želi tu‘

Robert Whittaker

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra kako se Adesanya nada da će on napustiti kategoriju

Poprilično nezahvalnu situaciju UFC-ova srednja kategorija trenutno ima. Israel Adesanya dominantan je prvak i pobijedi li Jareda Cannoniera, relevantnih izazivača bit će još manje, gotovo ništa.

Prvi u poretku izazivača trenutno je Robert Whittaker. Australac pobjeđuje sve ostale izazivače, ali već je dvaput gubio od Israela Adesanye. Nešto slično događa se i u velteru. Tamo je Kamaru Usman nedodirljiv, a Colby Covington koji je dvaput gubio od njega, bolji je od svih ostalih izazivača. Moglo bi se reći kako je identično i u perolakoj kategoriji gdje su Alexander Volkanovski i Max Holloway u tim ulogama.

Sve to dovodi do situacija gdje bi mečeve prvaka i prvog izazivača mogli gledati tri ili čak četiri puta. Israel Adesanya međutim nije zainteresiran za trilogiju protiv Whittakera.

''On je odličan borac, to mu moram priznati. Ali znam kako ta knjiga završava, pročitao sam ju već dva puta. Prvi puta je bilo kratko čitanje, a drugi put je ipak bilo malo brže'', rekao je Adesanya na konferenciji za medije uoči nadolazeće UFC 276 priredbe, a zatim je preporučio Whittakeru da se okuša u poluteškoj kategoriji.

Izjave prvaka brzo su došle do Roberta Whittakera koji ih očekivano nije prihvatio s oduševljenjem.

''Ja sam najopasniji tip u kategoriji i prijetnja sam svima. Nitko nije siguran u ovoj kategoriji dok sam ja tu i naravno da me želi izvan kategorije. Ja sam lovac. On je shvatio nakon našeg posljednjeg meča što ja želim i dolazim po to. Neću stati sve dok ne dođem do toga (do pojasa). Zastrašujuće je pogledavati preko svog ramena i konstantno viđati mene odmah iza leđa. Sretan sam sa svojom trenutnom pozicijom. Radim dobar posao u srednjoj kategoriji i lov na 'title shot' je zapravo zabavan. Uživam pobjeđujući sve koji su ispred mene, sve dok ne preostane lista na kojoj je jedino preostalo ime ono moje.'', objasnio je Whittaker.

Australac je već jednom napravio sličnu stvar. Nakon prvog poraza od Adesanye, Whittaker je nanizao pobjede protiv Tilla, Cannoniera i Gasteluma. Time je pokazao kako mu ostali izazivači ne mogu parirati, a spreman je to ponovno dokazati. Prva prepreka bit će mu Marvin Vettori, 3. rujna (deveti mjesec) u Parizu.

Kad je u pitanju Izzyjev savjet o prelasku u polutešku kategoriju, Whittaker ne otpisuje tu ideju u potpunosti. Adesanyin savjet zapravo je i došao na temelju Whittakerovih izjava kojima je otkrio da razmišlja o tome, a Robert ne taji da mu se sviđa izlet u polutešku.

''Tko zna? Možda se okušam u poluteškoj. Stvar je u tome da ako pređem u polutešku, neću se vraćati nazad, tamo ću i završiti. Ne odrađujem stvari polovično. Odradit ću to na pravi način, postat ću masivan i bacati bombe.'', objasnio je Whittaker u svom razgovoru za talkSPORT.

Linker
18. travanj 2024 22:43