UFC

Whittaker se osvrnuo na Vettorijev ‘trik‘ s vaganja: ‘Bio sam jako ljut, takve stvari se ne rade‘

Robert Whittaker i Marvin Vettori

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Ponajbolji UFC-ov borac srednje kategorije kritizirao je Vettorijev potez kojim je odbio rukovanje

Veliku i vrlo bitnu pobjedu upisao je Robert Whittaker proteklog vikenda na UFC-ovom eventu u Parizu. U obračunu između prvorangiranog i drugorangiranog izazivača srednje kategorije slavio je prvorangirani Robert Whittaker.

Marvin Vettori bio je silno uvjeren da će ‘‘proći kroz Whittakera‘‘, a u svom karakterističnom stilu, pokušavao je dizati tenzije u tjednu uoči borbe. Na ceremonijalnom vaganju Vettori je prvotno pružio ruku Whittakeru, a zatim ju je brzo izmaknuo. Whittaker je na taj način ‘‘izvisio‘‘, a Vettori mu se zatim počeo unositi u lice pritom izgovarajući razne prijetnje.

Whittaker koji je poznat kao borac koji nikako nije sklon ekscesima i tenzijama izvan kaveza, samo se nasmijao, a Vettoriju je sve naplatio s kamatama dan poslije, unutar kaveza.

Gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, Whittaker se osvrnuo na tu situaciju te je opisao kako se osjećao kad je Vettori odbio rukovanje na takav način.

‘‘Bio sam ljut, apsolutno ljut. Bilo je to tako prljavo, tako prljava stvar za učiniti. Razumijem zašto je to napravio, pokušao je ući u moju glavu jer smo dotad bili prijateljski nastrojeni sve do tada. On je pokušao stvoriti tenzije iz ničega, a znali smo da to dolazi. Htio bih reći da me nije zasmetalo, ali zasmetalo me. Stvarno me razljutilo. Jedna je stvar ne pružiti ruku i odbiti rukovanje. Ali posve je druga stvar prevariti me tako što je pružio ruku, a onda me u posljednji tren ostavio da izvisim. To se ne radi. Dojam je kao da je prekršio neko pravilo.‘‘, započeo je Whittaker, a onda je pojasnio zašto se ipak nasmijao.

‘‘Smijao sam se jer me podsjetio na film iz 90-ih ‘Kickboxer‘. Došao je sav ozbiljan, prijetio da će me razvaliti. Jednostavno me nasmijalo sve to, bilo mi je zabavno. Pritom sam razmišljao: ‘Sutra ćemo se boriti, vidimo se tamo‘.‘‘

Whitakker je na koncu slavio jednoglasnom odlukom podosta uvjerljivo i pokazao se ipak boljim borcem od Vettorija. Talijan i dalje ne gubi nadu da će jednog dana postati prvakom, ali Whittaker sumnja da će se to dogoditi.

‘‘Definitivno neće biti prvak dok sam ja tu. On ima ono nešto i zato je pobijedio u toliko mečeva, jer nikad ne odustaje. To će ga odvesti jako, jako daleko. Puno puta smo vidjeli mečeve u kojima se borio protiv puno vještijih tipova, ali on jednostavno ne odustaje, a njegovi protivnici s vremenom posustanu. To je jako opasna osobina za posjedovati, pogotovo za nekog mladog kao što je on. Ne želim ništa oduzeti od njega, ali mislim da me on ne može pobijediti, barem trenutno ne. Ali vjerujem da u njemu ima još podosta potencijala.‘‘, istaknuo je Robert.

Whittaker inače ima 12 pobjeda i dva poraza unutar srednje kategorije, a jedino ga je Israel Adesanya uspio pobijediti u toj kategoriji. Whittaker bi gotovo sigurno dominantno vladao tom kategorijom da nema Israela Adesanye, ali nastavi li Robert napredovati, nije isključeno da jednom u budućnosti svrgne i samog Izzyja s trona. A možda to napravi i Alex Pereira. Tada bi se Whittakeru otvorila prilika napasti titulu protiv borca koji se ne zove Israel Adesanya.

Linker
26. travanj 2024 23:53