UFC

Robert Whittaker stao u obranu Adesanye: ‘Bitno je pobjeđivati, bili vi dosadni ili uzbudljvi‘

 Robert Whittaker vs. Israel Adesanya 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Adesanya je dva puta već pobijedio Whittakera

Prvak srednje kategorije Israel Adesanya bio je pod velikom kritikama zbog neatraktivnosti borbi nakon posljednjih nekoliko nastupa. Spočitavalo mu se da samo ide na sigurno, da jedino baca taj ‘low kick‘ i da je najdosadniji prvak u UFC-u. Slagali se s tim ili ne, činjenica jest da za sad taj stil funkcionira savršeno i da još nitko nije pronašao rješenje za njega, barem ne u srednjoj kategoriji.

Robert Whittaker je već dva puta gubio od Adesanye. Prvi puta 2019. godine na UFC 243 priredbi kada ga je prvak nokautirao u drugoj rundi, a drugi put početkom ove godine kada je Adesanya pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Sam prvak je nekoliko puta rekao kako način na koji netko pobjeđuje nije bitan i da će ljudi na kraju pamtiti samo broj obrana titula, a s time se slaže i sam Whittaker.

‘‘Sasvim sam siguran da je on plaćen da pobjeđuje. Znate, to je najvažnija stvar neovisno o tome jeste li dosadni ili ne. Možete imati i najuzbudljiviju borbu večeri, no ako izgubite, nitko neće sutra pričati o vama‘‘, rekao je Whittaker.

‘‘Koliko god to hladno zvučalo, jedino je važno pobjeđivati. Kad bih ja mogao nekog srušiti dolje i držati ga dok ga ne odvedu doma, radio bih to. Volim svoje fanove, ali drage bolje bih grlio nekog na podu 25 minuta ukoliko će mi to donijeti pobjedu‘‘, zaključio je.

Whittaker je prošlog vikenda pobijedio Marvina Vettorija jednoglasnom sudačkom odlukom i potvrdio je poziciju prvog izazivača, a što je sljedeće za njega, ostaje nam za vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 07:35