UFC

Dricus Du Plessis o nastupu na UFC 300 eventu: ‘Moram biti pametan i pojas ću braniti onda kada mi to odgovara‘

Dricus Du Plessis

 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Novopečeni prvak UFC-ove srednje kategorije dobro će promisliti o datumu povratka u kavez

UFC 300 event i dalje je bez glavne borbe večeri. Dana White u više navrata je poručivao fanovima da ‘‘budu strpljivi‘‘ i najavljivao je spektakularan meč. Kako vrijeme odmiče, sve se više čini da UFC i White zapravo ni sami nemaju adekvatnu opciju i zato odugovlače s objavom glavne borbe večeri.

Među potencijalnim kandidatima za ‘‘main event‘‘ svakako su Dricus Du Plessis i Israel Adesanya. Među njima dvojicom postoji određena ‘‘zla krv‘‘, a bio bi to ujedno i meč za titulu u srednjoj kategoriji. Nameće se ipak pitanje može li Dricus Du Plessis nastupiti tako brzo nakon što je pojas osvojio 20. siječnja (1. mjesec).

Du Plessis je tada odradio pravi rat sa Seanom Stricklandom, borili su se svih pet rundi, a veliku štetu na licu pretrpio je Du Plessis. U razgovoru za južnoafričku radio postaju ‘‘Jacaranda FM‘‘, Dricus je otkrio više detalja.

‘‘Nemam pojma kada ću se vratiti mečevima. Još uvijek imam posla s pregledima i snimanjima nakon kojih ću znati više o tome kada bih se mogao boriti. Bilo bi sjajno boriti se na UFC 300 eventu, ali moramo biti sigurni da ne narušavamo dugotrajnost moje karijere. Imao sam jako aktivnih godinu, odnosno godinu i pol dana. Već sam ranije govorio kako smo užurbano došli do ovog pojasa i morali smo prihvaćati svaku priliku koja nam se ponudila. Sada moramo biti pametni i braniti pojas onda kada nama to odgovara.‘‘, započeo je Dricus.

Otkako je 2020. godine debitirao u UFC-u, Du Plessis je odradio sedam nastupa. Kroz posljednjih nešto više od godinu dana, Du Plessis je odradio četiri nastupa, ali ipak nije istina da je prihvaćao svaku ponuđenu priliku. Svi se sjećaju kako je prošle godine odbio nastupiti na UFC 293 eventu, jer se borio s ozljedama i trebao je više vremena za oporavak nakon nastupa na UFC 290 priredbi. Sean Strickland tada je uskočio umjesto njega, porazio je Israela Adesanyu i postao je prvakom srednje kategorije.

No, iako je odbio tu priliku, Du Plessis je stvarno aktivan kroz posljednjih godinu dana i teško mu je zamjeriti ako odbije nastup na UFC 300 eventu. Sam Dricus priznaje kako ga jedan event ipak više privlači.

‘‘UFC 300 će biti veliki i povijesni event. UFC 100 i UFC 200 bili su masivni eventi i PPV brojke bile su odlične. Naravno da bih volio biti diejlom toga, ali ne želim nastupiti ako nisam u potpunosti oporavljen. Obraniti titulu puno je bitnije od nastupa na takvom eventu.

Još bitniji event bit će UFC-ov debi u Africi, a još bitnije, u Južnoafričkoj Republici. Ne mogu vam niti objasniti koliko sam spreman čekati da se to dogodi i da branim pojas na domaćem teritoriju. To je poviejst. UFC 300 je samo brojka i neće biti velik kao UFC-ov event u Africi.‘‘, rekao je Du Plessis, iako UFC-ov event na afričkom kontinentu zasad nije niti najavljen, odnosno, nema nikakve službene potvrde.

Kad je u pitanju protivnik protiv kojeg će tražiti prvu obranu titule, Dricus preferira Adesanyu, ali neće se protiviti ako UFC odabere revanš između njega i Seana Stricklanda.

‘‘Neću se buniti ako UFC odluči tako. Uvijek govorim, kao prvak, morate ljudima pružati borbe koje žele vidjeti. Meni je to jako bitno. Želim biti prvak koji ne bira lakše mečeve. Ako želite biti najbolji na svijetu, morate se uvijek boriti s najopasnijim tipom u kategoriji. Odluči li UFC ugovoriti revanš sa Stricklandom, bit ću sasvim sretan s tim. Mislim da će drugi meč zapravo biti lakši od prvog.‘‘, zaključak je UFC-ovog prvaka srednje kategorije.

Linker
30. travanj 2024 04:59