UFC

Whittaker zatečen slijedom događanja: 'Nisam odbio borbu protiv Adesanye, nisu me ni pitali!'

Whittaker vs. Adesanya
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Robert Whittaker tvrdi kako ga nitko nije kontaktirao za borbu protiv Israela Adesanye

Većinu svjetskih fanova i medija iznenadila je informacija koju je iznio Dana White, odnosno odlazak Israela Adesanye u polutešku kategoriju i borba za titulu protiv Jana Blachowicza. White je to opravdao informacijom kako se Whittaker ne želi boriti protiv Adesanye i time je još više sve iznenadio. No, što je najgore, iznenadio je i Whittakera, koji kaže da tako nešto nije rekao.

"Mislim da je Dana odlučio ono što sam rekao shvatiti na svoj način. Niti jednom nisam rekao da se ne želim boriti protiv Izzyja. Tako nešto nisam rekao. Rekao sam da se želim boriti u ožujku ili travnju iduće godine. Volio bih se boriti protiv njega. Ako on odlazi u polutešku, onda ću ja za njim i boriti se tamo protiv njega, ako pobijedi Jana. Želim tu borbu, trebalo se samo dogovoriti oko termina", rekao je Whittaker u razgovoru za MMA Junkie, dodavši:

"Nemam nikakvu kontrolu nam UFC-ovim potezima, kao niti nad Izzyjevim. No, gdje god on bio, srednja ili poluteška kategorija, borit ću se protiv njega."

Za borbu u terminu koji je naveo ima jako dobar razlog, budući da mu se u siječnju treba roditi četvrto dijete. Čini se kako se UFC uhvatio upravo za to, odnosno da je njihova namjera Adesanyi organizirati borbu baš u prvom mjesecu iduće godine pa su to odmah shvatili kao da je Robert odbio borbu.

"Nisu me kontaktirali, ali jasno mi je zašto to žele napraviti i zašto to Izzy želi. Moje riječi je Dana krivo shvatio ili je namjerno shvatio onako kako njemu odgovara. Ja i dalje želim tu borbu i imam svoj termin. Borbu sam zaslužio", ustvrdio je.

Početni šok takvom interpretacijom njegovih izjava zamijenio je jedan drugi osjećaj. Ne želi Robert nikome ništa zamjerati, ali ne može pobjeći od osjećaja kako je to sve izvedeno s jednim ciljem.

"Moram priznati da sam bio uznemiren i zbunjen oko toga što su napravili. Zasmetalo me, ali što je - tu je. Ne mogu biti ljutit, ali sam svakako zbunjen. Volio bih da je bilo dijaloga, posebno jer sam ja netko s kim je vrlo lako surađivati. Što se dogodilo - dogodilo se. Ja tražim borbu protiv Adesanye početkom iduće godine. Ne znam kakve imaju planove za mene i za srednju kategoriju. Vidjet ćemo kako će se UFC ponašati po pitanju Izzyjevog odlaska gore. Teško je išta zaključiti jer se teško shvatiti kako UFC razmišlja. Svakako znam koja je borba koju sam zaslužio", bez ikakve dvojbe je još jednom dodao koga želi, objasnivši što bi ovog puta bilo drugačije:

"Svakako bih u borbu ušao s drugačijom strategijom i drugačijim planom. Ne mogu ući u istu borbu na isti način i nadati se drugačijem ishodu. Imam dobar tim oko sebe i iskustvo koje sam stekao prvom borbom, kao i pogled na njegovih posljednjih par nastupa. Bit će to teška borba, a on će doći uz ogromno samopouzdanje. Opasna borba za koju ću morati imati jedan ili dva trika."

Ako bi se Adesanya i Blachowicz borili u siječnju, to bi vjerojatno značilo odlazak na priredbu koju predvode Conor McGregor i Dustin Poirier.

Linker
25. travanj 2024 12:21