UFC

‘Wonderboyju‘ ponovno ispunjena želja: UFC će ga upariti s jednim od najatraktivnijih boraca u velter

Stephen Thompson

 Instagram (stephen Thompson)
Iskusni Stephen Thompson nastupit će protiv borca koji je osjetno niže rangiran od njega

Gotovo uvijek je UFC-ova velter kategorija jedna od najzanimljivijih i talentom jedna od najbogatijih kategorija. Takvo stanje je i trenutno. Leon Edwards aktualni je vladar kategorije, a iza njega je pregršt vrhunskih boraca poput Colbyja Covingtona, Khamzata Chimaeva, Belala Muhammada, Kamarua Usmana, Gilberta Burnsa itd.

Jedan od vrhunskih boraca unutar top 10 svakako je i Stephen Thompson, ali njega vjerojatno više nećemo gledati u mečevima za titulu. 40-godišnji Thompson u više je navrata istaknuo da u ovoj fazi karijere preferira odrađivati zanimljive mečeve protiv boraca koji preferiraju borbu u stojci. Ne želi Thompson nove mečeve protiv elitnih hrvača koji ga relativno lako poraze dominacijom u tom segmentu.

Nakon sjajnog meča protiv Kevina Hollanda, želje Stephena Thompsona još su jednom uslišane. Naime, prema informacijama s MMA Junkieja, UFC će uskoro i službeno potvrditi meč između Stephena Thompsona i Michela ‘‘Demolidora‘‘ Pereire.

Pereira je borac koji također prefeira borbu u stojci, a radi se o jako atraktivnom borcu koji nerijetko prezentira raznorazne spektakularne poteze tijekom svojih mečeva. Pereira u meč protiv Thompsona ulazi nakon pet uzastopnih pobjeda, ali s obzirom da je 15. u poretku izazivača, ‘‘Wonderboy‘‘ zbilja ne može puno dobiti pobjedom protiv ‘‘Demolidora‘‘.

Naime, Thompson je sedmi u poretku izazivača i zapravo će braniti svoju poziciju. Ali nije Thompsona pretjerano briga za poziciju u poretku, jer on će silno uživati u nadmetanju protiv borca kao što je Pereira.

Dvojica atraktivnih velteraša trebali bi se obračunati 10. lipnja (šesti mjesec) na UFC 289 eventu. Radi se o velikom PPV eventu koji zasad nema glavnu borbu večeri, niti lokaciju na kojoj će se održati. Bit će zanimljivo popratiti što UFC planira za taj event, ali meč Thompsona i Pereire sjajan je početak za popunjavanje ‘‘main carda‘‘ tog eventa.

Linker
27. travanj 2024 04:15