UFC

Yair Rodriguez privremeni je prvak UFC-ove perolake kategorije: Sjajnim nastupom zaustavio je Emmetta!

Yair Rodriguez

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
30-godišnji Meksikanac upisao je najveću pobjedu svoje dosadašnje karijere

Sunaslovna borba večeri na UFC 284 eventu ponudila nam je obračun Yaira Rodrigueza i Josha Emmetta za titulu privremenog prvaka UFC-ove perolake kategorije. Alexander Volkanovski inače je prvak te kategorije, ali on danas napada titulu u lakoj kategoriji i stoga je UFC potražio privremenog prvaka u perolakoj kategoriji.

Teško je bilo razlučiti tko bi trebao biti sljedeći izazivač u perolakoj kategoriji, a dilema je bila upravo između Yaira Rodrigueza i Josha Emmetta. Dileme više nema, Yair Rodriguez sljedeći je izazivač Alexandera Volkanovskog u perolakoj kategoriji, a do pobjede je došao prekidom u drugoj rundi.

Jako lijepo i zapravo vrlo očekivano Rodriguez je otvorio meč. Bio je ‘‘lagan‘‘ na nogama, sjajno je kružio po kavezu i Emmett se mučio s njegovom brzinom i pronalaskom mete. Nekoliko vrlo lijepih i snažnih ‘‘middle kickova‘‘ pogodio je Yair Rodriguez svojom lijevom nogom, ali Emmett se nije prestajao kretati prema naprijed. Drugom polovico runde Emmett je odlučio dodati gas. Agresivno je krenuo na Rodrigueza, primio je nekoliko udaraca skraćujući distancu, a bila je to prelijepa kombinacija Yaira Rodrigueza. Međutimi Rodriguez je završio na tlu krećući se unatrag nakon jednog snažnog udarca Emmetta. Nije to bilo nešto što možemo klasificirati nokdaunom, ali Meksikanac je završio na tlu, u donjoj poziciji. Zauzeo je Josh gornju poziciju iz zatvorenog garda i uputio je nekoliko dobrih udaraca iz gornje pozicije, ali opasan je bio i Yair Rodriguez pogađajući laktom iz donje pozicije.

Rodriguez je i u drugoj rundi nekoliko dobrih ‘‘middle kickova‘‘ bacio, a sve bolje je kontrolirao laktove i udarce koljenom. Činilo se kao da se Emmett sve teže nosi s raznovrsnim tehnikama Meksikanca i njegovom brzinom. Nakon nešto više od tri minute, Rodriguez pogađa ‘‘letećim koljenom‘‘ u glavu Emmetta, ali ispostavilo se da je pogriješio s tim potezom, jer je završio u donjoj poziciji nakon tog udarca. Emmett je opet bio u gornjoj poziciji iz zatvorenog garda, a Rodriguez je dugim nogama prijetio ‘‘submissionom‘‘. Ubrzo je Rodriguez uspio zaključati ‘‘trokut gušenje‘‘ i 41 sekundu prije kraja druge runde, Josh Emmett morao je tapkati.

30-godišnji Yair Rodriguez privremeni je prvak UFC-ove perolake kategorije. Meksikancu se još po dolasku u UFC 2014. godine predviđala velika karijera. Na putu do privremene titule bilo je uspona i padova, ali Rodriguez vidno napreduje i danas je pružio odličan nastup protiv Josha Emmetta. Rodriguez u miru može ispratiti meč Alexandera Volkanovskog, a kasnije ove godine dobit će priliku boriti se s njime za ujedinjenje titula. Josh Emmett bio je u nizu od pet uzastopnih poraza, ali danas se našao u kavezu s jednostavno boljim borcem.

Ostatak eventa po mnogima je bio još uoči eventa djelovao razočaravajuće zbog izostanka zvučnijih imena, ali Jacka Della Maddalenu definitivno vrijedi izdvojiti. 26-godišnji Australac prošle je godine debitirao pod okriljem UFC-a i upisao je tri pobjede nokautom u prvoj rundi.

‘‘Hype‘‘ se lagano počeo stvarati oko njega nakon te tri pobjede, a danas je uslijedio meč protiv Randyja Brown. Upravo Brown je trebao poslužiti kao dobar pokazatelj Maddaleninih sposobnosti. No, što nam je pokazao?

Pokazao nam je da je Della Maddalena uistinu sjajan borac. Doslovno je Maddalena prošao kroz Browna, brzo ga je uzdrmao serijom udaraca, a kad je vidio da sudac i dalje ne prekida meč, zaključao je gušenje (RNC) i prisilio je Browna na predaju. Vrijeme je da UFC upari Maddalenu s top 15 protivnikom, u to nema sumnje.

Ostale rezultate UFC 284 eventa pročitajte ispod ovog teksta.

UFC 284 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski

Yair Rodriguez def. Josh Emmett via submission (trokut gušenje) - R2, 4:19

Jack Della Maddalena def. Randy Brown via submission (RNC) - R1, 2:13

Justin Tafa def. Parker Porter via KO - R1, 1,06

Jimmy Crute vs. Alonzo Menifield završilo je neriješenim ishodom

Preliminarni dio priredbe:

Modestas Bukauskas def. Tyson Pedro via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28 x2)

Joshua Culibao def. Melsik Baghdasaryan via sub (RNC) - R2, 2:02

Kleydson Rodrigues def. Shannon Ross TKO - R1, 0:59

Jamie Mullarkey def. Francisco Prado via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3)

Jack Jenkins def. Don Shainis via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 29-28)

Loma Lookboonmee def. Elise Reed via submission (RNC) - R2, 0:44

Blake Bilder def. Shane Young via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 29-28)

Elves Brenner def. Zubaira Tukhugov via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 30-27)

Linker
10. travanj 2024 19:18