UFC

Yan kritizirao Sterlingovo ponašanje, on mu dugim objašnjenjem odgovorio zašto se slikao s pojasom

Petr Yan | Merab Dvalishvili i Aljamain Sterling
 screenshot (YouTube) | Instagram
Petr Yan smatra kako je Aljamain Sterling u kratkom vremenu pokazao dva različita lica

Iako Aljamain Sterling osobno nije objavio neku fotografiju s UFC pojasom prvaka niti se odmah nakon borbe bavio sličnim stvarima, iz objava njegovih timskih kolega Ala Iaquinte i Meraba Dvalishvilija vidljivo je kako je tulum za proslavu pobjede postojao te se na istom "Funkmaster" fotografirao noseći pojas poput prvaka, što pravno on zapravo je.

Naravno, njegovi timski kolege takvim ga i smatraju pa nisu vidjeli nikakav problem u svojim objavama, gdje su kroz komentare izrazili ponos njegovim, ali ujedno i njihovim zajedničkim uspjehom.

Ipak, problem je u tome vidio Petr Yan, koji je zamjerio Sterlingu promjenu u ponašanju čim je napustio UFC-ov APEX, gdje je u suzama tvrdio kako je pojas osvojio na način kojim nije htio, a posebno jak dojam u prvom je trenutku ostavila gesta ostavljanja pojasa na podu Octagona, prije nego je isti napustio i otišao odraditi intervju. Naravno, pojas mu je kasnije dopremljen i predan.

Yan je na to reagirao objavom na Twitteru, kojom uspoređuje Sterlinga u dva različita, a vremenski vrlo bliska trenutka.

Sterling na tako nešto ipak nije mogao ne reagirati. To je napravio putem Instagrama, uz jedno poduže objašnjenje svog ponašanja.

"Nisam osvojio pojas na način kakvom sam se nadao, no ja nisam napravio ništa ilegalno. Moja obitelj i prijatelji doputovali su iz dalekih krajeva da bi me vidjeli i tražili su od mene da uzmem pojas poput prvaka, budući da sam netko tko se oduvijek tako i ponaša. Ako te to vrijeđa, onda si ti netko tko nema ljubavi u životu te imaš neke vlastite probleme koje trebaš riješiti. Ja sam prvak, ali neću to smatrati sto posto potvrđenim niti relevantnim dok naslov ne obranim onako kako sam ga se nadao osvojiti.

U svakom slučaju, jedva čekam to napraviti. Budućnost je svijetla i ne mogu dočekati vidjeti što čeka moj tim i mene. Ostani na dobrom putu, napravi potrebne promjene. Život ide dalje", napisao je Sterling uz podjelu nekoliko fotografija s prijateljima i obitelji.

Oko ove borbe vodit će se još mnoge polemike, minimalno sve do revanša koji bi se prema svemu sudeći trebao ugovoriti. Yan je u intervjuu nakon borbe priznao kako je svjestan pogreške koju je nenamjerno napravio i da je njegova kazna zaslužena. Dodao je kako nema ljutnje, tek razočaranja, ali da će ljutnje biti ako mu UFC ne ugovori revanš za prvi mogući datum.

To je zapravo ono što su borci ostali dužni svima koji su borbu pratili. Nova borba, koja će svakako od samog starta biti i nova priča, jer obojica sad znaju puno više od onoga što su znali dok su se za istu tek pripremali. Gotovo 20 minuta u Octagonu jedan protiv drugog je iskustvo koje se ne može mjeriti niti s jednom analizom ranijih nastupa borca te prednosti i slabosti koje su vidljive iz njih.

Linker
18. travanj 2024 18:48