UFC

Sterlingov trener doživio brojne napade: ‘Ova pobjeda je prokletstvo, donijela je puno mržnje‘

Ray Longo i Aljamain Sterling
 screenshot (YouTube, UFC)
Veliki broj neugodnih napada doživljava nakom proteklog vikenda poznati trener Ray Longo.

Nakon što je borba između Petra Yana i Aljamaina Sterlnga završila na način s kakvim smo svi već jako dobro upoznati, za očekivati je bilo negativne reakcije fanove, ali i napade na Sterlinga. Društvene mreže dovele su do toga da svatko može iznijeti svoje mišljenje koje vrlo lako može završiti u prvom planu, a negativnost danas jako dobro prolazi. Tako ne treba čuditi što je Aljamain Sterling u trenutku postao jedna od omraženijih osoba u borilačkoj zajednici.

Sterlingu se dogodilo nešto slično kao 2013. godine njegovom timskom kolegu Chrisu Weidmanu, kojem su fanovi zamjerili slavlje u Octagonu nakon pobjede protiv Andersona Silve, do koje je došlo lomom noge legendarnog Brazilca, odnosno sve to je mogao očekivati. Ipak, "Funkmaster" kao da dobiva dodatnu dozu mržnje, a ista se proširila i na cijeli tim. Tako je napade doživio i njegov glavni trener Ray Longo.

"Iako je Aljo osvojio pojas, on kao da ga je prokleo. Ljudi, količina mržnje koju dobivam je nevjerojatna. Ja nisam taj koji određuje pravila. Zašto me napadate?! Ovo je ludnica. Dugo sam u sportu i nikad se s ovako nečim nisam susreo. Čista mržnja. Zašto? Ne znam. Ovo je sport i u njemu postoje pravila", rekao je Longo u razgovoru za MMA Junkie, dodavši:

"Volio bih od Yana čuti objašnjenje, što ga je obuzelo? Vodio je u tom trenutku, išao je prema pobjedi. Zašto bi tako nešto napravio? Nije bilo niti u žaru borbe. Jednostavno lud potez. A ove društvene mreže su otišle izvan kontrole."

Sterlingov problem je to što fanovi smatraju kako je odglumio stanje u kojem ne može nastaviti borbu, da bi na taj način došao do titule prvaka. Možda to i ne bi bilo tako da je ostao pri stavu u kojem je pojas ostavio na podu Octagona. Umjesto toga, jutro nakon borbe s istim pojasom se nasmiješen fotografirao u društvu prijatelja, obitelji i timskih kolega. A to kao da je bio okidač za dodatne napade i to ne samo od strane "običnih" ljudi, nego i od ponekih kolega boraca.

Longo smatra kako su optužbe za glumu besmislene, budući da je taj ilegalan udarac bio onaj koji najčešće završava borbu i niti jedan borac nakon takvog se ne može u borbu vratiti na isti način.

"Ljudi koji misle da je ovaj momak glumio imaju mentalnih deficita u jako puno područja. Kad sam ga ostavio kod kuće, on je povraćao. Kad sam napustio kuću je otišao u krevet, nakon što je dobio dobar nalaz CT-a. Primio je itekako opasan udarac, a meni i dalje nije jasno zašto bi jedan prvak to napravio. Nadam se da će Sterling dobro proći kroz sve ovo. I njega se napada s jako puno strana. Ako se prepusti emocijama, bit će u problemu. Znam po tome što se meni događa, a ja sam netko tko nikad neće odgovoriti na takve stvari. Iskreno vam kažem, ne može me manje biti briga što drugi govore i sve ovo mi je gotovo komično. No, nevjerojatno je probuditi se, uzeti telefon i prvo što vidite je poruka u kojoj vas nepoznata osoba naziva govnetom", objasnio je i dalje pomalo uznemireni Longo.

Sterling i Longo imat će priliku fanove ponovno dobiti na svoju ili barem neutralnu stranu nakon što se ugovori revanš. Da bismo saznali kad se to može dogoditi, prvo moramo pričekati liječničke nalaze koji će odrediti minimalnu pauzu za oba borca.

Linker
20. travanj 2024 14:10