UFC

(VIDEO) Ovakvi mečevi nikad ne dosade! UFC nas podsjeća na dva epska meča iz prošle kalendarske godine

Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev |Luke Rockhold vs Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najbolja svjetska MMA organizacija podijelila je mečeve koje nebrojeno puta možemo gledati ispočetka

Ususret velikim eventima, UFC nas uvijek časti pravim poslasticama po pitanju mečeva koje smo nekoć prije gledali. UFC 294 event koji će se održati 21. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju sve nam je bliže, pa ćemo tako sve češće imati priliku gledati prošle nastupe glavnih zvijezda tog eventa.

Khamzat Chimaev i Paulo Costa definitivno su ponajveće zvijezde tog eventa, uz Islama Makhacheva i Charlesa Oliveiru. Chimaev i Costa borit će se u sunaslovnoj borbi večeri, a pobjednik će istaknuti kandidaturu za napad na titulu u srednjoj kategoriji.

Veliko rivalstvo vlada među njima i bit će uistinu zanimljivo vidjeti kako će se odvijati njihov meč. Chimaev nije testiran protiv boraca srednje kategorije koji su tako visoko rangirani, ali unatoč tome, ogroman je favorit prema kladionicama (1,25 - 3,75).

Paulo Costa s druge strane posjeduje više iskustva u velikim mečevima, ali Brazilac je izgubio dobar dio tih velikih mečeva. Sada će tražiti dodatni iskorak, ali morat će pokazati puno bolju izvedbu nego u svom prošlom nastupu.

Costu smo posljednji put gledali u osmom mjesecu prošle godine, na UFC 278 eventu. ‘‘Borrachinha‘‘ se borio protiv Lukea Rockholda, a Rockhold se u kavez vratio nakon više od tri godine pauze. Oba borca imala su velike probleme s nadmorskom visinom u Salt Lake Cityju i već nakon prve runde djelovali su vidno umorno. Umor se puno više ipak očitovao kod Luke Rockholda koji se nerijetko oslanjao dlanovima o koljena i pokušavao je doći do zraka.

Unatoč umornom protivniku i unatoč činjenici da je Luke Rockhold daleko od svojih najboljih dana, Costa se namučio. Rockhold je više puta uzdrmao Costu udarcima u stojci, a Brazilac nije uspijevao nokautirati Rockholda koji je na glasu kao borac ‘‘staklene brade‘‘. Rockhold je dao uistinu sve od sebe u tom meču, napravio je Costi probleme, ali nedovoljno da odnese pobjedu.

Paulo Costa pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca, ali nikog nije oduševio svojom izvedbom. Međutim, fanovi su ostali oduševljeni kompletnom borbom, a borbe se možete prisjetiti u videu ispod ovog odlomka. Samo jedno upozorenje: ako ste slabijeg želuca, preskočite posljednjih 10-ak sekundi borbe.

Kad je u pitanju Khamzat Chimaev, UFC je na svom YouTube kanalu podijelio jedan od najboljih mečeva u prošloj kalendarskoj godini. Naravno da je u pitanju meč između Gilberta Burnsa i Khamzata Chimaeva.

‘‘Borz‘‘ je tada još nastupao u velter kategoriji, a predviđala se relativno laka pobjeda protiv osjetno manjeg Gilberta Burnsa. Oni bolji poznavatelji MMA-a znali su da Gilbert Burns nikako ne može biti lak zalogaj i da Khamzata napokon čeka pravi test.

Tako je uistinu i bilo. Chimaev je prošao kroz tri runde pravog rata s Burnsom, a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom. Svih 11 ostalih protivnika s kojima se borio u karijeri, Chimaev je lakoćom završio, ali u meču protiv Burnsa povremeno je ‘‘plesao‘‘ čak i na rubu poraza.

Meč Burnsa i Chimaev bit će smatran ‘‘klasikom‘‘ kako godine budu odmicale i fanovi će se uvijek rado prisjećati tog rata. Sada je odlična prilika da se i vi prisjetite tog meča, a video je pri dnu ovog članka.

Eh, kad bi barem Costa i Chimaev pružili takav rat. Vrijedi se nadati!

Linker
02. svibanj 2024 11:16