UFC

Zhang se potužila na neprijateljsku atmosferu: ‘Rose se nikad ne bi borila protiv mene u Kini!‘

Weili Zhang
 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Kineskinja je i dalje vrlo zadovoljna raznim faktorima za koje smatra da su utjecali na njen poraz

Dva i pol tjedna nakon borbe protiv Rose Namajunas, u kojoj je ostala bez titule UFC prvakinje slamka kategorije, Weili Zhang još uvijek nije prežalila ono što joj se dogodilo. Odmah nakon borbe prigovarala je sucu zbog prekida borbe, a nakon nje je malo "spustila loptu na zemlju", najavivši kako će se vratiti te osvetiti Rose i ponovno preuzeti titulu.

No, da još uvijek nije u potpunosti prešla preko svega što je dogodilo dokazuju njene posljednje izjave, nastale tijekom intervjua za jedan kineski medij, koji je netko srećom titlovao na engleski jezik. Ona se tamo požalila na atmosferu kakva ju je u Jacksonvilleu dočekala na tribinama.

"Ne znam kako da to najbolje objasnim. Prošlu borbu imala sam protiv Joanne, iako ona trenira u Americi, ona nije Amerikanka. Bile smo jednake i niti jedna nije dobivala hukanje s tribina. No, ovog puta, Rose je Amerikanka, a Florida je pomalo... Dakle, kad sam se pojavila u dvorani, hukanje je bilo jako glasno. Prvi put sam se susrela s tom situacijom i iskreno nisam tako što očekivala. Da je imala 70 posto dvorane na svojoj strani, a ja tek mali dio, ne bi bilo tako glasno. Bilo je jako glasno čim je počela moja glazba, prije nego sam izašla. U borbi nisam mogla čuti suca niti svoje trenere", potužila se sad već bivša prvakinja.

Otkrila je kako je od početka pokušavala dogovoriti borbu koja se ne bi održala u SAD-u, a posebno joj je na štetu išlo to što je istu na kraju morala odraditi pred publikom. Smatra kako tu okolnosti prema njoj nisu poštene, budući da vjeruje kako bi teško ugovorila obranu titule na svom domaćem terenu. No, žali što nije uspjela dobiti niti neutralni teren, a dodala je i kako je dugo vremena bila u neizvjesnosti čak i oko imena izazivačice.

"Ona se definitivno ne bi došla boriti protiv mene u Kinu. A čekala sam borbu protiv nje od srpnja prošle godine, očekivala sam borbu čim se oporavi od prošle. Htjela sam se u prosincu boriti protiv nje u Abu Dhabiju, no ona nije mogla potvrditi borbu rekavši kako je još ozlijeđena. Konstantno je imala neke izlike. Rekla sam da se ne moramo boriti u Kini, ali hajde da se ne borimo niti u SAD-u. Nađimo grad poput Abu Dhabija, neku treću državu gdje bi bilo pošteno za obje strane. No, ona je odbila otići bilo gdje drugdje. To čak nije bio jedini problem. Rekli su miu jednom trenutku da ću se boriti protiv Esparze, da se Rose neće boriti pa se onda to ponovno mijenjalo. Rekli bi mi Carla pa onda kako to nije potvrđeno, onda bi opet spomenuli Rose, ništa mi nisu potvrđivali. Borba mi je bila potvrđena tek tjedan dana prije nego sam krenula u Ameriku. Sve do tada, protivnica mi nije bilo potvrđena", ispričala je.

Čini se da je Weili pomalo zaboravila ili zanemarila činjenicu kako je do titule prvakinje došla. Naime, Jessica Andrade istu je došla braniti na njen domaći teren u Kinu i to samo dva i pol mjeseca nakon što je istu dovela u svoje vlasništvo. Zhang je tada slavila pred svojim sunarodnjacima, a onda je titulu jednom i obranila, u sjajnoj prošlogodišnjoj borbi protiv Joanne Jedrzejczyk. Ipak, i ta je borba realno mogla otići na stranu njene protivnice, tako da joj malo skromnosti ipak ne bi škodilo.

Linker
20. travanj 2024 13:48