UFC

‘Zombie‘ kao idućeg vidi bivšeg prvaka: ‘U njegovim udarcima nema snage!‘

Chan Sung Jung 
 Seokyong Lee/Penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Pobjeda nad Danom Igeom značila je slavodobitni povratak Chan Sung Junga

Sjajna izvedba i pobjeda protiv Dana Igea bilo je upravo ono što je trebalo Chan Sung Jungu nakon prošlogodišnjeg poraza od Briana Ortege. Ponovno je relevantan kandidat za napad na sam vrh, što je ono gdje se on vidi. Pomalo je razočaran što je ovog puta ostao bez bonusa, no pobjeda je najvažnija. Bonus bi vjerojatno došao da je bilo prekida, za što se on zapravo na konferenciji za medije odlučio ispričati.

"Kako napredujem u rankingu, tako je sve teže doći do nokauta i zbog toga se ispričavam", rekao je Korean Zombie nakon svoje prve UFC pobjede sudačkom odlukom, dodavši: "Ovo je jedna od mojih prvih odluka nakon dugo vremena. Zadovoljan sam svojim nastupom, samo potvrđujem kako je na ovoj razini teže pobjeđivati onako kako želiš."

Jednom je zapravo već bio samo jednu sekundu od pobjede sudačkom odlukom, kad je doživio poraz nokautom od Yaira Rodrigueza, jedan od najatraktivnijih u povijesti ovog sporta. Bio je to jedan "brawl" kakav njemu odgovara i kakav se od njega uvijek očekuje. Tako se to očekivalo i u ovoj borbi protiv Igea, da bi na kraju viđen ipak jedan puno odmjereniji borac.

"Očekivao sam da će biti 'brawl' i bio sam spreman na to. No, treneri su mi rekli da kombiniram i da ga rušim", otkrio je zašto nije odabrao za njega svojstven stil borbe.

Što se tiče idućeg nastupa, on zna koga želi. Nakon što ga je poraz od Briana Ortege uklonio s planiranog puta, vjeruje kako je sad ponovno na njemu. A tu mu ispred njega stoji bivši prvak, Max Holloway.

"Max, njegovi udarci nemaju nikakvu snagu. Ja ju imam. Borba protiv Maxa ili borba za titulu. Naravno da bih prvo volio boriti se za pojas, no ako to ne mogu dobiti, onda je Max moja želja", rekao je Zombie, ispričavši se svom bivšem protivniku Yairu Rodriguezu. Naime, u tom trenutku nije znao da je Max borbu protiv njega zbog ozljede otkazao. Možda je sada uistinu realnije bivšeg prvaka upariti protiv uvijek atraktivnog korejskog borca.

Linker
24. travanj 2024 13:42