UFC

Gdje će se održati najavljeni UFC-ov spektakl i jesu li ovo najizglednije opcije?

Dana White
 Jason Silva/AGIF via AFP
UFC je u utorak navečer objavio da se planira na scenu vratiti već 9. svibnja s velikom priredbom koja uključuje tri okršaja za pojas i još pregršt spektakularnih dvoboja. No, i ovoga puta morat ćemo pričekati na potvrdu lokacije budući da ju Dana White još uvijek nije otkrio.

Skriva li nam predsjednik UFC-a lokaciju kao što je to nedavno radio s odgođenim UFC-om 249 ili se trenutno samo razmatraju opcije? Kako god da bilo, odlučili smo iz nekoliko različitih izvještaja, ali i prethodnih najava složiti popis najizglednijih opcija.

UFC Apex

Prvo ćemo krenuti s UFC APEX kompleksom koji je dom Dana White's Contender Seriesa. Ova lokacija u Las Vegasu i ranije se spominjala kao opcija za organizaciju priredbi koje bi bile zatvorene za javnost, ali se ta ideja dosad nije ostvarila zbog ograničenja koja su u Nevadi stupila na snagu zbog koronavirusa. No, stroga pravila na snazi su do 30. travnja i UFC se nada da bi u svibnju moglo doći do njima korisnih promjena.

"Izgradili smo Apex na vrijeme da bismo spasili stvar u doba ove pandemije. Već od idućeg mjeseca ćemo početi s borbama s te lokacije", najavio je White u emailu koji je poslao Varietyju, iako nije potvrdio da će to biti mjesto održavanja eventa najavljenog za 9. svibnja.

Florida

Ako to ne bude Nevada, mogla bi biti Florida. Naime, i ova je savezna država postala opcija budući da je ured guvernera Rona DeSantisa ovih dana izdao naredbu koja bi trebala dopustiti održavanje sportskih događanja sve dok se ista održavaju iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva publike.

Tachi Palace

U igri za održavanje ovog eventa mogao bi biti i Tachi Palace, kompleks unutar indijanskog rezervata u Kaliforniji u kojem se, podsjetimo, trebao održati odgođeni UFC 249.

"Sve smo imali spremno. Tachi Palace je stao uz nas i bio je tu cijelo vrijeme. Mogu vam reći jednu stvari. Kad se svijet vrati u normalu, priredba planirana za Kaliforniju će se održati u Tachi Palaceu. Dovesti ću im velike borbe jer cijenim što su cijelo vrijeme ostali uz mene u ovom", najavio je White još onog dana kada je službeno morao odgoditi UFC 249.

'Fight Island'

Da, i 'Fight Island' je opcija. Unatoč tome što se očekuje popuštanje mjera koje bi omogućile održavanje UFC-ovih priredbi po američkim saveznim državama, najjača svjetska MMA promocija namjerava nastaviti s realizacijom projekta koji bi mogao riješiti moguće probleme s borcima koji pristižu s lokacija izvan SAD-a. A ako ćemo vjerovati ranijim Whiteovim najavama, taj projekt mogao bi biti gotov već u svibnju. No, ostaje pitanje hoće li sve biti postavljeno i testirano na vrijeme, odnosno do 9. svibnja...

Naravno, puno se toga može dogoditi i promijeniti do spomenutog datuma - od nove odgode koja bi razočarala milijune UFC-ovih fanova pa sve do pojave novih opcija...

Linker
28. travanj 2024 01:57