Regija

Ivan Ćosić doživio prvi poraz u karijeri, Poljak slavio podijeljenom odlukom

Ivan Ćosić
 screenshot
Hrvatski MMA borac Ivan Ćosić doživio je na FEN 31 priredbi u Poljskoj prvi poraz u karijeri

Talentirani hrvatski borac iz UFD tima, Ivan Ćosić (6-1), nastupio je danas na 31. priredbe poljske Fight Exclusive Night promocije, gdje je poražen podijeljenom odlukom u borbi protiv iskusnog domaćeg borca, 37-godišnjeg Marcina Naruszczke (21-9-2).

Borba je započela tako da je Ćosić od starta bio vrlo agresivan. U početku je puno pokušavao low kickovima, kojima je namjeravao usporiti protivnika, ali na izlasku iz druge minute prima jedan težak udarac, slijedom kojeg u se otvara rana pored oka. Unatoč tome nastavio je napadati i više je pokušavao, no dobio se dojam da Poljak svoje pomno odabrane udarce bolje plasira i radi štetu. Na ulasku u posljednju minutu runde Ćosić pogađa odličan desni kroše koji je Naruszczka osjetio i kreće u rušenje, no nije mu uspjelo. Runda u kojoj su obojica imali svojih trenutaka završila je izmjenom udaraca u klinču.

Dobrim i preciznim low kickovima Ćosić otvara drugu rundu, a i dalje je agresivniji borac. Uskoro slijedi vrhunska serija i sada je otvorena rana također pored oka Naruszczke. I dalje Ćosić drži kontrolu borilišta te traži svoju priliku za nanijeti štetu, no sad on pažljivije bira udarce, zbog dobrih kontri koje je Poljak sposoban pogoditi. Otprilike minutu i pol prije kraja runde, Ćosić pogađa desni direkt kojim je uzdrmao Poljaka, a onda krenuo u novi klinč. Pri izlasku iz klinča pogodio je domaći borac, no nedugo nakon toga još jednom mladi Hrvat prezentira nešto iz svog arsenala i završava rundu uz jako dobar dojam.

U trećoj rundi Poljak je na početku agresivniji, ali Ćosić odgovara ulaskom u klinč. Nakon dvije minute ponovno su na sredini i novi direkt Ćosića šalje Poljaka na stražnjicu. Ustao je od ipak odmah nakon toga, ali vidno je umoran, što Ćosić koristi za novu kontrolu uz ogradu kaveza. Minutu i pol prije kraja borci su ponovno na sredini i sad Poljak dobro pogađa lijevom. Ponovno hrvatski borac kreće u hrvanje, ali do rušenja ne dolazi. Ulaskom u posljednju minutu otvorena akcija, a podjednako pogađaju obojica.

Kad je označen kraj, Ćosić je digao ruke uvjeren da je napravio dovoljno, posebno u odličnoj drugoj rundi te u trećoj, u kojoj je uspio protivnika poslati na pod. Ipak, to nije bilo dovoljno za savladati Poljaka na njegovom domaćem terenu. Dva od tri suca presudila su u korist Naruszczke i pobjeda je pripala njemu. Nakon što je u kolovozu nokautom savladao Marka Radakovića, ovo mu je druga pobjeda u nizu nad jednim borcem iz naše regije.

Ivan Ćosić svakako će s pravom vjerovati da je napravio ono što je potrebno za pobjedu, no to očito ipak nije bilo dovoljno uvjerljivo da bi kod ovih sudaca bio neupitan pobjednik. Neke udarce svog protivnika dozvolio je kad nije trebao, a u nekim trenucima gdje je imao priliku ulazio je u hrvanje, što se nije pokazalo kao najbolja opcija. Šteta zbog ovog poraza i što mu "skor" više nije netaknut, no iz ove borbe je sigurno jako puno naučio i trebao bi se vratiti bolji te svakako kompletniji. U UFD-u su do sada pokazali kako znaju što rade, a ova borba puna je lekcija za budućnost.

Linker
18. travanj 2024 23:43