K1 i Boks

Fury tvrdi da uz njega postoji još samo jedan borac koji može pobijediti Wildera

 Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP
"On ima puno iskustva i zna kako se nositi s velikim udaračima" - tvrdi 'Kralj Cigana'

Tyson Fury trebao bi se po treći puta u svojoj karijeri naći u ringu s Deontayem Wilderom, a u analizi drugih teškaša pronašao je još samo jednog za kojeg smatra da bi mogao poraziti 'Brončanog bombardera'.

Aktualni WBC-ov prvak još je u veljači detronizirao Wildera za kojeg je više puta izjavio da je poslije njega drugi najbolji teškaš današnjice. Naravno, 'Kralj Cigana' je time dodatno veličao svoju pobjedu, ali i iskoristio priliku da 'bocne' one druge potencijalne suparnike poput Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea.

"On je još uvijek za mene najopasniji teškaš današnjice. Čovjek bi obrisao pod s bilo kojim drugim teškašem. Osim, naravno, sa mnom", ispalio je Fury u razgovoru za iFL TV pa potom ipak izdvojio jednog borca koji bi američkom nokauteru mogao zadati probleme.

Alexander Usyk (Ukraine) celebrates after his victory over Huck (Germany) during the World Boxing Super Series light middle weight fight at the Max Schmeling Hall in Berlin, Germany, 9 September 2017. Photo: Soeren Stache/dpa
Soeren Stache/dpa via AFP
Oleksandr Usyk

"Vjerujem da mu Oleksandr Usyk može stvoriti probleme. Znači, u teškoj kategoriji imamo samo dvojicu koji mogu dovesti Wildera u nevolju. To smo ja i Usyk. Ja sam apsolutna zvijer, ratnik, legenda, linearni prvak, a Usyk je u ovoj priči jer je majstor koji boksa iz kontra garda i vrlo vješt borac. On ima puno iskustva i zna kako se nositi s velikim udaračima", objašnjava Fury.

Međutim, iako smatra da bi on i fenomenalni Ukrajinac bili problem za Wildera, Tyson vjeruje da bi Amerikanac lako riješio ostatak elite.

"On bi pobijedio Joshuu, Whyte, Jarrella Millera,... Pa nitko ga od njih ne može dobiti. Jedan dodir na njihovo lice i gotovi su zauvijek. Whyteu i Joshui bi napravio ono što je napravio Dominicu Breazealeu. Uspavao bi ih u prvoj rundi. Oni nisu vješti poput mene. Kod njih nema nikakve obrane i samo ulaze u udarce. Da, definitivno smatram da bi ih Wilder nokautirao. Siguran sam u to", zaključuje Fury koji bi tek krajem godine mogao imati novi susret s 'Bronačanim bombarderom'.

Linker
24. travanj 2024 17:09