K1 i Boks

Hector Lombard nova je akvizicija najveće bare knuckle boks promocije

Hector Lombard
 screenshot/Youtube
Novi borac na rosteru Bare Knuckle Fighting Championship promocije kubanski je borac i bivši Bellatorov prvak, Hector Lombard. 41-godišnjak je izjavio kako mu je bare knuckle zapravo bio ambicija od prvog trenutka kad je ponovno legaliziran.

Čini se kako je Hector Lombard (34-10-1) odlučio završiti svoju MMA karijeru. Svojevremeno jedan od najopakijih udarača u cijelom MMA-u (19 pobjeda nokautom) trenutno se nalazi u nizu od šest UFC poraza, nakon kojeg mu promocija nije ponudila produžetak suradnje i neko vrijeme proveo je kao "free agent". Sad je objavio dolazak u promociju koja je u posljednje vrijeme dovela veliki broj poznatih imena iz MMA sporta.

"Od početka sam se htio boriti u ovoj fantastičnoj organizaciji i nevjerojatno sam uzbuđen što se to dogodilo. Bare knuckle je jedan idući nivo borilačkog sporta i drago mi je da sam postao dio njega", izjavio je Lombard povodom službenog predstavljanja.

On će se boriti u kategoriji do 84 kilograma, kao što je to bilo i kod njegovih posljednjih MMA nastupa. U istoj kategoriji dugo je godina bio Bellatorov nedodirljivi prvak, prije nego se odlučio na prelazak u UFC. Tamo nije uspio ponoviti niti približne rezultate. U sedam godina nastupanja u Octagonu upisao je tri pobjede, osam poraza i jednu poništenu borbu. Osim toga, napustila ga je i velika sposobnost primanja udaraca te je unutar trenutnog negativnog niza tri puta nokautiran.

Predsjednik BKFC-a, David Feldman, Lombarda je predstavio kao jednog od najvećih udarača u povijesti MMA-a te je ovaj posao nazvao spektakularnim. Nije naveo kad bi Lombard mogao debitirati u njihovom ringu, no rekao je kako to s uzbuđenjem čeka. Inače, idući BKFC event, ukupni osmi, održava se 19. listopada, a predvodi ga borba dva MMA veterana i bivša izazivača za titulu UFC-ove teške kategorije, Gabriela Gonzage i Bigfoota Silve.

Linker
25. travanj 2024 15:27