Ostalo

(VIDEO) Roy Nelson poražen u MMA borbi bez rukavica: UFC-ov veteran porazio ga je kontroverznom sudačkom odlukom

Roy Nelson (lijevo) i Alan Belcher (desno)

 Screenshot (youtube, Gamebred Fighting)
47-godišnji ‘‘Big Country‘‘ borio se u ‘‘title eliminatoru‘‘ pod okriljem Gamebred Fighting Championshipa

Novi event u režiji Masvidalovog Gamebred Promotionsa održan je sinoć u Mississippiju, a glavna borba večeri ponudila je ‘‘bare knuckle‘‘ obračun između dvojice UFC-ovih veterana.

Roy Nelson i Alan Belcher našli su se na suprotnim stranama u kavezu, u MMA meču bez rukavica. Nakon tri runde po pet minuta, do pojasa je došao Alan Belcher.

Radi se o podosta kontroverznoj pobjedi prema mišljenju mnogih, uključujući i komentatore samog eventa. Roy Nelson sve tri runde rušio je Belchera, a Belcher je velik dio borbe proveo u donjoj poziciji, iskontroliran od strane Nelsona. Belcher je bio opasan iz donje pozicije i radio je štetu tijekom prvih pet minuta, ali ostale dvije runde proveo je braneći se od napada Nelsona. Dvojica sudaca meč su bodovala rezultatom 29-28 u korist Belchera, a jedan je vidio Nelsona kao pobjednika (29-28). Čak ni sam Belcher nije djelovao kao netko tko je očekivao pobjedu.

‘‘Bit ću vam iskren, ovaj meč nije se odvijao onako kako sam mislio da će se odvijati. Jedini dio koji sam očekivao jest sposobnost Royja Nelsona da bez problema podnosi moje udarce. Znao sam da će se to dogoditi.‘‘, rekao je Belcher, a zatim je najavio i svoj sljedeći nastup.

‘‘Bit ću spremniji idući put kada se budem borio za pojas protiv Juniora dos Santosa.‘‘

Dakle, JDS i Belcher trebali bi se boriti za inauguralni pojas teške kategorije u Masvidalovom Gamebred Fighting Championshipu.

Alan Belcher inače je 39-godišnji borac, a tijekom svoje UFC karijere borio se u srednjoj i u poluteškoj kategoriji. Unutar UFC-a upisao je devet pobjeda i šest poraza, a Rousimar Palhares, Patrick Cote i Denis Kang neka su od zvučnih imena koje je porazio. 2013. godine napustio je UFC nakon dva uzastopna poraza, a posljednji poraz u UFC-u upisao je u meču protiv Michaela Bispinga.

Belcher se nakon toga posvetio ‘‘bare knuckleu‘‘ i mnogi ga vide kao svojevrsnog ‘‘kralja bare knucklea‘‘. Naime, Belcher je pod okriljem BKFC-a odradio četiri meča, upisao je sve četiri pobjede, a triput je slavio nokautom. Unutar najpoznatije ‘‘bare knuckle‘‘ organizacije postao je prvakom teške kategorije, a sinoć je došao do pobjede i u MMA borbi bez rukavica. Očito mu odgovara boriti se bez rukavica, ali u periodu od 2021. do sredine 2022. godine, Belcher je upisao i šest pobjeda u profesionalnom boksu.

Roy Nelson s druge strane legendarni je UFC-ov teškaš. Popularni debeljuškasti teškaš odradio je čak 19 UFC mečeva, devet puta je slavio, a deset puta je poražen. Bio je poznat po razornoj snazi svog udarca i granitnoj bradi, a tijekom UFC karijere, Nelson je porazio Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića, Cheicka Konga, Matta Mitrionea i legendarnog ‘‘Minotaura‘‘ Nogueiru.

Naš Mirko osvetio se Nelsonu za taj poraz početkom 2019. godine na Bellator 216 eventu. Bio je to ujedno i oproštajni Mirkov nastup.

Vratimo se nakratko na sinoć održani Gamebred Fighting Championship 6 event. Osim Belcher i Nelsona, na eventu su nastupila još neka poznata lica iz svijeta MMA-a. Tako je Francisco Trinaldo u prvoj rundi porazio Saschu Palatnikova, a do prekida je došlo zbog ozljede Palatnikova. Alex Nicholson nokautirao je Princea McLeana nakon samo 19 sekundi, Curtis Millender tijesno je porazio Joela Baumana, a Hector Lombard nokautira je Chrisa Sarra u prvoj rundi.

Snimku eventa možete pogledati u videu ispod ovog teksta, a ispod videa nalaze se i kompletni rezultati eventa. Moramo priznati da je Masvidal okupio respektabilna imena.

Gamebred Fighting Championship 6 - rezultati eventa:

Alan Belcher def. Roy Nelson via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 29-28, 29-28)

Randy Costa def. Jason Knight via KO - R1, 1:41

Chase Sherman def. Carl Seumanutafa via KO - R1, 2:34

Brandon Davis def. Joe Penafiel via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Curtis Millender def. Joel Bauman via podijeljenom sudačkom odlukom

Junior Maranhao def. Joshua Weems via submission - R3, 2:41

Alex Nicholson def. Prince McLean via KO - R1, 0:19

Francisco Trinaldo def. Sascha Palatnikov via TKO (injury) - R1, 1:55

Hector Lombard def. Chris Sarro via TKO - R1, 1:09

Tyler Hill def. James Freeman via TKO - R1, 2:48

Mike Sanford def. Alex Gordy via submission (RNC) - R1, 2:47

Linker
24. travanj 2024 17:15