K1 i Boks

Mike Tyson trenira za povratak u boksački ring

Evander Holyfield i Mike Tyson
 Instagram
Mike Tyson posvetio se treningu koji bi ga trebao dovesti u dovoljno dobru formu za povratak u ring. Ipak, ne onaj profesionalni. "Iron Mike" zapravo ima jednu sjajnu ideju. Želi nastupiti u ekshibicijskim mečevima putem kojim bi prikupio novce za huminatarne svrhe.

15 godina je prošlo otkako je 54-godišnji Mike Tyson odradio svoj posljednji boksački meč. Neki bi rekli da se zadržao godinu dana predugo, budući da je u posljednja dva nastupa doživio poraze od boksača s kakvima bi se samo koju godinu ranije zapravo poigrao. Od tada se povukao iz boksa, da bi se tek posljednjih godina počeo češće pojavljivati na priredbama i komentirati događanja u ringu. Zapustio je i trening, sve do sada. Naime, otkrio je kako se namjerava vratiti u formu koja bi mu osigurala povratak u ring.

"Posljednja dva tjedna radim s fokuserima i nije lagano. Tijelo mi nije u najboljem stanju i poprilično se potrošim od toga. No, treniram. Želim nastupiti u nekim boksačkim ekshibicijama. Želim se dovesti u formu da mogu boksati tri ili četiri runde u humanitarne svrhe", rekao je Tyson reperu T.I.-u tijekom razgovora uživo na Instagramu, dodavši:

"Želim odraditi humanitarne ekshibicije kojima bi osigurao novac za beskućnike ili neke ljude u problemima s drogom. Zapravo, želim pomoći ljudima poput mene."

Mike dakle ipak nije jedan od onih koji vjeruju da i pod stare dane može nešto napraviti u profesionalnim vodama pa čak i nakon što njegov bivši trener smatra da bi uz šest tjedana pravog treninga savladao Deontaya Wildera. Mike je realan po pitaju svojih mogućnosti. Svakako, u takvim okolnostima bi ga uistinu bilo sjajno vidjeti ponovno u ringu. On će se pobrinuti da to postane izvedivo.

"Dva sata dnevno radim cardio vježbe. Na biciklu i na traci po sat vremena, a onda radim utege, oko 250-300 ponavljanja s lakšim utezima. Radim i boks, 25 do 30 minuta dnevno. Pokušavam doći u dobru formu", objasnio je.

Tyson se putem svog ranča medicinske marihuane napokon izvukao iz financijskih problema i ponovno živi dobar život. Skandala su iza njega, kao i nesportski život zbog kojeg su izostali još bolji rezultati od onih koje i ovako postigao.

Linker
16. travanj 2024 07:45