K1 i Boks

Pacquiao na prvim linijama borbe protiv virusa: 'Nije me strah umrijeti, ovo je moja dužnost'

Manny Pacquiao
 TED ALJIBE / AFP
Manny Pacquiao jedan je od sportaša koji ne provode vrijeme kod kuće čekajući da pandemija koronavirusa prođe i da se vrate svojim svakodnevnim navikama. Osim brojnih donacija koje je dao Filipinima, on također odgovorno obavlja svoju dužnost senatora i otkriva kako ga nije strah smrti jer to smatra svojom dužnosti za koju je odabran.

Pacquaio je već prije nekoliko dana donirao 50 tisuća primjeraka testa za virus te 700 tisuća zaštitnih maski za lice, no to nije sve. On je kao senator odlučio u potpunosti obavljati dužnost za koju ga je njegov narod odabrao.

"Ako si vođa, moraš voditi ljude i pokazati im kako si uz njih. Ne smiješ se sakrivati jer te strah. Odrastao sam u siromaštvu pa znam kako se većina osjeća", izjavio je 'PacMan' za Manila Bulletin uz dodatak: "Nije me strah bolesti i smrti, ovo je moja dužnost i ne smijem se skrivati."

Manny je u potpunosti svoj sportski život i trening stavio u drugi plan, s ciljem da pomogne na koji god način zna te je spreman izlaziti na teren i suočiti se s možebitnom zarazom.

Filipini trenutno imaju 462 zabilježena slučaja zaraze, a do sada je od COVID-19 bolesti umrlo osam ljudi. Riječ je o 12 državi svijeta po broju stanovnika, u kojoj živi sto milijuna većinom siromašnih stanovnika.

Linker
24. travanj 2024 20:05