Pacquiao oduševio objavom dvije starije fotografije: 'Bilo je to prije 25 godina...'

Jedan od najvećih boksača svih vremena i jedini svjetski prvak u osam različitih kategorija, Manny Pacquiao, prisjetio se kako je prije 25 godina ušao u sport koji ga je proslavio, a svoje pratitelje na Instagramu oduševio je s dvije fotografije iz tog doba.

25 godina prošlo je otkako je Manny Pacquiao odradio svoj prvi profesionalni meč. Imao je tek 16 godina i 36 dana. No, tada je krenula jedna od najvećih sportskih karijera uopće. Nešto manje od četiri godine i 25 mečeva kasnije, došao je do svoje prve svjetske titule.

 

Manny se nedavno prisjetio svog prvog meča u karijeri te je na Instagram postavio fotografiju nastalu dana kad je krenuo u tu veliku avanturu, bez ikakvih očekivanja da će postati ono što je danas. A on je danas još uvijek aktivni boksač i svjetski prvak.

"22. siječnja 1995. godine započeo sam svoju profesionalnu boksačku karijeru. Nisam mogao ni sanjati da će me život dovesti tu gdje sam danas. Nisam zamišljao uspjehe koje će mi budućnost donijeti. Boks je u potpunosti promijenio moj život. Izveo je moju obitelj i mene iz siromaštva, odveo me na mjesta o kojima nisam niti sanjao i pružio mi priliku da pomognem drugim ljudima", napisao je Pacquiao uz fotografiju, usput se zahvalivši svim svojim trenerima, članovima obitelji, fanovima, ali i svojoj domovini, Filipinima.

Jedini boksač koji je držao svjetsku titulu u četiri različite dekade objavio je danas još jednu fotografiju iz sličnog vremena na kojoj se mogu vidjeti uvjeti u kojima je radio. No, ništa nije moglo zaustaviti njegovu volju i odlučnost. Korak po korak je rastao i došao do boljih uvjeta, većih mečeva i ogromnih zarada za nastupe. Uostalom, dio je najgledanijeg boks meča u povijesti.

Osim boksom i humanitarnim radom, Manny se bavi i politikom te se očekuje da se u budućnosti, kad se ostavi boksa, kandidira za predsjednika Filipina, gdje svi već sad smatraju kako mu je pobjeda neminovna. Osim toga, igrao je i košarku u filipinskoj ligi, a bavio se i glazbom. No, svestrani "PacMan" zauvijek će ostati poznat po svojoj boksačkoj karijeri koja je krenula u ranim devedesetima iz mračne i slabo opremljene dvorane u Manilli.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!