K1 i Boks

Poznati astronomski honorari Joshue i Ruiza za subotnji revanš

Ruiz vs. Joshua
 screenshot/Youtube
Anthony Joshua i Andy Ruiz Jr. svojim će revanšom zaraditi puno veće honorare nego što je to bio slučaj u njihovom lipanjskom ogledu. Osim toga, Joshua će nakon ovog meča postati uvjerljivo najplaćeniji britanski boksač, gotovo za dvostruko srušivši rekord Rickyja Hattona.

Iako nekoliko različitih izvora posjeduje podatke o drugačijoj cifri, ova koju navodimo je pronađena na više relevantnih izvora kao što su Forbes i Metro.co.uk. Prema njoj, Joshua će zaraditi 46 milijuna funti, odnosno oko 60 milijuna dolara. Time će srušiti rekord najvećeg honorara nekom britanskom boksaču i to za više nego dvostruko. Do sada je najplaćeniji bio Ricky Hatton koji je za svoj meč protiv Floyda Mayweathera uzeo 20 milijuna funti. Također, neki izvori navode kako bi Joshuina ukupna zarada, ovisno o još nekim čimbenicima, mogla otići i preko 60 milijuna dolara.

Što se tiče Ruiza, on će se prema svemu sudeći morati zadovoljiti s otprilike deset milijuna funti. Nije to niti blizu cifri koju je u pregovorima tražio, ali je na kraju zbog ugovora potpisanog prije prvog meča morao pristati na nju. Ipak, zadovoljstvo će mu svakako stvarati činjenica kako će to i njemu biti honorar karijere, budući da je u prvom meču 5.36 milijuna funti, odnosno 7 milijuna dolara. Zanimljivo, to je tada bila veća svota nego što je trebala pripasti prvobitno planiranom Joshuinom protivniku, Jarrellu Milleru.

Što se tiče bivšeg prvaka, on je za prvi meč uzeo 18 milijuna funti i do tada je to bila njegova najveća zarada. Već njome je prestigao najveći honorar nekih ranijih britanskih superzvijezda, poput Naseema Hameda, Lennowa Lewisa i Carla Frocha. Teško je i zamisliti koliko bi brojka mogla skočiti kad bi Joshua slavio u ovom revanšu te izborio meč protiv Deontaya Wildera ili Tysona Furyja. No, o tome ćemo moći tek negdje na proljeće iduće godine, kad situacija bude puno jasnija.

Linker
22. travanj 2024 23:44