K1 i Boks

Procurili podaci o honorarima Mikea Tysona i Roya Jonesa

Mike Tyson
 Volkan Furuncu / Anadolu Agency
Ogromne cifre su u igri po pitanju honorara Mikea Tysona i Roya Jonesa za njihov ekshibicijski meč

Preostalo je još samo nekoliko dana do meča koji mnogi željno iščekuju, iako zapravo nitko ne zna što mogu očekivati, odnosno što mogu dobiti nakon što Mike Tyson i Roy Jones Jr. uđu u ring. S jedne strane su sami boksači koji tvrde kako ne znaju boriti se drugačije nego punom snagom te kako ovo neće biti lakši sparing, čega se mnogi koji namjeravaju kupiti prijenos plaše. S druge strane imamo Sportsku komisiju Kalifornije, koja pokušava na sve načine meč učiniti što manje ozbiljnim.

Neovisno o tome kakav će meč biti, već sada se otprilike zna koliko novaca će biti izdvojene za honorare sudionika glavne borbe programa. Do podataka je došao jedan od novinarske elite, Kevin Iole s Yahoo Sportsa. On je na Twitteru objavio kako će Tysonu pripasti deset milijuna dolara, dok će Jonesu pripasti otprilike tri milijuna.

Tyson je najavio cijeli svoj honorar dati u dobrotvorne svrhe, tako da bi ovo mogla na kraju biti jedna od najvećih donacija nekog sportaša u novijoj povijesti. Novac bi trebao otići najugroženijim skupinama u Americi. Prije svega se tu misli na siromašne, koje je pandemija dodatno pogodila, ali Tyson svakako želi pomoći i ljudima koji se pokušavaju maknuti s ulice, kao i bivšim ili liječenim narkomanima.

51-godišnji Jones svoj će honorar za ovaj meč, koji je ugovoren na osam rundi po dvije minute, spremiti na sigurno, unatoč tome što je izjavio kako nije financijska strana ono što ga je motiviralo na prihvaćanje meča. Objasnio je kako je presudila dugogodišnja želja da se s Tyson nađe licem u lice unutar boksačkog ringa.

Linker
26. travanj 2024 13:03