K1 i Boks

(VIDEO) Carlos Takam savladao nesuđenog Hrgovićevog protivnika

Carlos Takam
 screenshot/YouTube
U jednom zanimljivom teškaškog boksačkom ogledu, Carlos Takam bio je bolji od Jerryja Forresta

Iako je u ovaj meč uskočio prije samo tjedan dana, nakon novog doping pada Amerikanca Jarrella Millera, Carlos Takam prezentirao je dovoljno kvalitete da bi upisao pobjedu nad neugodnim Jerryjem Forrestom. Ovaj meč održao se u Las Vegasu pod organizacijom Top Ranka, a bivši izazivač za svjetsku titulu slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon deset rundi.

39-godišnji Kamerunac pametnim je boksom došao do svoje četvrte pobjede u nizu te se nada meču protiv Oscara Rivasa, s kojim se već trebao susresti prije nego je preusmjeren na ovaj ogled. Vjeruje da bi mu pobjeda u tom meču mogla donijeti napad na svjetsku titulu. Ovim putem cilja na onu po WBC-u, koja je u vlasništvu Tysona Furyja. One preostale pojaseve je već napao, kad je krajem 2017. godine zamijenio Kubrata Puleva u meču protiv Anthonyja Joshue.

Forrestu je ovo četvrti poraz u karijeri, a zanimljivo je navesti kako je on prije otkazivanja priredbi zbog globalne pandemije imao ugovoren meč protiv Filipa Hrgovića. Nakon što su se boksački mečevi ponovno počeli organizirati, dobio je priliku predvoditi ovu priredbu Top Ranka. S druge strane, oko idućeg meča Filipa Hrgovića ne postoje nikakve konkretne informacije, tek "bubica u uho" kako bi se krajem ljeta nešto moglo organizirati u Hrvatskoj.

Linker
24. travanj 2024 18:53