Ostalo

Bivši UFC-ov borac izbjegao zatvorsku kaznu u slučaju seksualnog iskorištavanja maloljetnice

Abel Trujillo
 screenshot
Trujillo se u jednom trenutku suočavao s kaznom od 18 mjeseci zatvora

Abel Trujillo osuđen je na dvije godine uvjetne kazne. Presuda je to za slučaj u kojem ga se povezivalo sa seksualnim iskorištavanjem maloljetnice koja ga je prijavila zbog slanja poruka neprimjerenog sadržaja, javlja 9News.

Trujillo je još prije šest mjeseci priznao krivnju za promicanje opscenosti, u međuvremenu su još tri druge optužbe protiv njega odbačene.

Borac koji je proveo pet godina nastupajući pod okriljem UFC-a uhićen je prošlog srpnja nakon što je policija na njegovom mobitelu pronašla na "desetke golišavih fotografija mladih žena".

Trujilla je policiji prijavila jedna maloljetnica koje je otkrila da ju je borac kontaktirao preko društvenih mreža i potom joj počeo slati neprikladne fotografije. Ona ga je blokirala, ali onda ju je on ponovno kontaktirao i njihova se razmjena poruka nastavila. Neimenovana djevojka policiji je rekla kako je njegov 'zahtjev za prijateljstvo' na društvenim mrežama prihvatila jer je bio poznata osoba i zato što joj se sviđala pozornost, ali i da joj je postalo neugodno kada su se u razgovoru pojavile poruke sa seksualnim sadržajem.

Istražitelji su pronašli dokaze, a Abel je potom priznao da je imao "više razgovora s djevojkama mlađima od 18 godina". Prema izvještaju MMA Junkie portala, priznao je i da je znao kako je djevojka imala manje od 18 godina, da je tražio golišave fotografije, ali i slao one neprimjerenog sadržaja.

Trujillo se u jednom trenutku suočavao s kaznom od 18 mjeseci zatvora i/ili novčanom kaznom od 100 tisuća dolara za svaku od točaka optužbe.

Spomenimo i da je Trujillo posljednji put za UFC nastupio u prosincu 2017. godine. Tijekom karijere upisao je poraze od Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova, a s UFC-om se rastao nakon neuspješnih nastupa protiv Jamesa Vicka i Johna Makdessija.

Linker
26. travanj 2024 21:17