Ostalo

Dogovoren revanš Mousasija i Machide!

Bellator 228
Kao što se moglo i očekivati, Bellator je dogovorio borbu Gegarda Mousasija i Lyota Machide, unatoč tome što Mousasi više nije nositelj pojasa prvaka srednje kategorije. Jedna od trenutno najvećih mogućih borbi unutar te promocije održat će se 28. rujna na Bellator 228 priredbi.

Radi se o programu koji Bellator dovodi u Los Angeles, a zanimljivo je kako Mousasi i Machida neće biti glavna borba. To mjesto pripada Patriciu "Pitbullu" Freireu i njegovom izazivaču za titulu perolake kategorije, Juanu Archuleti. Ne sumnjamo kako će najveća pažnja ipak biti na borbi dva veterana velikih promocija, posebno ako gledamo na povijest koja između njih postoji.

33-godišnji Mousasi (45-7-2) i osam godina stariji Machida (26-8) borili su se u veljači 2014. godine unutar UFC-ovog Octagona. Bila je to druga Mousasijeva borba u UFC-u nakon dolaska iz Strikeforcea i prva u srednjoj kategoriji nakon dužeg vremena. Machida se jednu borbu ranije spustio iz poluteške kategorije, a od početka se znalo kako bi pobjednik trebao postati izazivač. Machida je kroz pet rundi ostavio bolji dojam i pobjeda u jednoj sjajnoj borbi otišla je na njegovu stranu. No, tu je bio tek početak.

Mousasi je nedugo nakon borbe počeo tražiti izlike, optuživao je Machida da se namazao uljem prije borbe, a spominjao je i doping. Tako je posebno likovao 2017. godine kad je Machida pao na USADA-inom testu, a od dolaska Machide u Bellator se nadao toj borbi i prilici za revanš. Sličnu "eskapadu" Mousasi je imao i prije nekoliko dana, kad je optužio Rafaela Lovata da je tijekom njihove borbe održane prošlog mjeseca bio pod efektima nedozvoljenih sredstava. Machida i Lovato su inače zajedno testirani nakon borbe i testovi obojice donijeli su negativan rezultat. Mnogi fanovi su takvo ponašanje zamjerili inače korektnom i vrlo popularnom borcu iz Nizozemske.

Mousasiju je poraz od Lovata bio prvi nakon niza od osam pobjeda, dok je Machida slavio u svoje posljednje četiri borbe. Prve dvije, protiv Eryka Andersa i Vitora Belforta, upisao je još u UFC-u, dok je u Bellatoru savladao Raphaela Carvalha i Chaela Sonnena.

Linker
26. travanj 2024 16:23