Ostalo

(VIDEO) Bellator 232: Revanš najveće borbe u povijesti promocije

Douglas Lima i Rory MacDonald
 screenshot/Bellator
Drugi dio velikog Bellatorovog dvodnevnog programa pripada Bellator 232 priredbi koju predvodi revanš najveće borbe u povijesti promocije. Rory MacDonald i Douglas Lima borit će se u finalu velikog turnira velter kategorije, a ulog je i pojas prvaka kojeg je MacDonald početkom prošle godine oduzeo upravo Limi.

Osim što je samom kvalitetom boraca koji su u njoj nastupili već u startu bila najbolja borba koju je Bellator do tog trenutka ponudio, prošlogodišnja borba Roryja MacDonalda i Douglasa Lime jedna je od dvije najbolje borbe u povijesti Bellatora ako ćemo gledati dojam koji su borci ostavili (uz prvu borbu Michaela Chandlera i Eddieja Alvareza). Rory MacDonald odnio je pobjedu nakon pet fantastičnih rundi, a najbolji dokaz kvalitete bila je nominacija za najbolju borbu godine.

U subotu 26. listopada, ova dva fantastična borca susresti će se još jednom. No, iako je MacDonald u prvoj borbi slavio, ovog puta će Lima biti favorit. Razlog toga možemo pronaći u tome na koji su način njih dvojica prošli kroz prva dva turnirska kola. Lima je u svojoj prvoj borbi prekidom u petoj rundi zaustavio Andreja Koreškova, čime je odnio prevagu u njihovoj trilogiji, a onda je brutalno nokautirao Michaela Pagea, time njemu nanijevši prvi i do sada jedini poraz u profesionalnoj karijeri. U veliko finale dolazi prepun samopouzdanja i u sjajnoj formi te uz reputaciju najboljeg Bellatorovog borca.

Što se tiče Roryja, on je tijekom ove godine bio tema mnogih rasprava. Prije svega oko toga je li mu ponestalo motivacije i hoće li ovaj turnir zapravo predstavljati kraj njegove karijere. Prvo je Jona Fitcha prošao na račun neodlučene borbe, uz pravilo da prolazi u idući krug kao prvak. No, mnogi su smatrali kako je tu borbu zapravo trebao čistom odlukom izgubiti. U polufinalu protiv Neimana Gracieja bio je malo uvjerljiviji, no i dalje kao da je nedostajalo one njegove "ludosti" i "killer instincta". Ako želi po drugi put savladati Limu, to će se morati vratiti. Inače, pojas će promijeniti svog vlasnika, odnosno vratit će se Brazilcu.

Sunaslovna borba donosi okršaj Paula Daleya i poznatog Bellatorovog "brawlera", Saada Awada. Daley se prvobitno trebao boriti protiv Sabaha Homasija, no ovaj se ozlijedio, a Awad je spremno prihvatio poziv boriti se protiv britanskog udarača. Novi nastup upisat će i velika nada Patrick Mix, kojem će se suprotstaviti Isiah Chapman, a tu je i Bellator debi za donedavno jednog od najboljih kickboksača svijeta, Robina van Roosmalena. Mnogi se sjećaju kako je svoj MMA debi odradio u FFC-u, a ovdje će se boriti protiv Crisa Lencionija. Glavni program otvorit će se nastupom Nicka Newella protiv Mannyja Muroa.

Ukupno se na programu nalazi 11 borbi, pet na glavnom i šest na uvodnom, a cijeli raspored možete vidjeti ispod teksta. Prije nego se održi ova sjajna priredba, Bellator će na istom mjestu, u Mohegan Sun Casinu u Uncasvilleu, održati i Bellator 231 program.

Bellator 232

Glavni program
Velter kategorijaRory MacDonald (c)vs.Douglas Lima
Velter kategorija Paul Daleyvs.Saad Awad
Bantam kategorija Patrick Mixvs.Isiah Chapman
Perolaka kategorija Robin van Roosmalenvs.Cris Lencioni
Laka kategorija Nick Newellvs.Manny Muro
Uvodni program
Laka kategorija Marcus Surinvs.Devin Powell
Muha kategorijaZarrukh Adashevvs.Tevin Dyce
Velter kategorija Tom Connollyvs.Ryan Evans
Laka kategorija Lance Gibsonvs.Dominic Jones
Bantam kategorija John Doumavs.Jornel Lugo
Muha kategorijaJonathan Lopezvs.Daniel Cormier
Linker
26. travanj 2024 17:40