Ostalo

(VIDEO) 'Hulk s Urala' prekidom slavio u svom debiju za RIZIN

Ivan Shtyrkov
Nakon propale epizode u UFC-u gdje se nikada zapravo nije natjecao, Ivan Shtyrkov uspješno je nastavio svoju borilačku karijeru u Japanu. Poluteškaš je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Hoon Kima na Rizin 17 priredbi u Saitama Super Areni.

Bio je to prvi nastup za "Hulka s Urala" otkako je raskinuo ugovor s UFC-om. Rus je zbog pada na doping testu oči svog debija napustio elitnu promociju bez da je nogom kročio u slavni Octagon. Japanski Rizin je tako iskoristio priliku da neporaženog talenta dovede u svoje redove, no nažalost uparili su ga s borcem ispod njegovog nivoa.

Naime, njegov protivnik Kim možda je ranije u karijeri pobijedio UFC prvaka Roberta Whittakera, ali Južnokorejac danas ima 39 godina, zapravo je borac srednje kategorije i u meč je ušao s omjerom 10-13-2, 1NC uz što se prije ovog nije borio dvije godine.

Uvodnih pet minuta borbe nije pružilo previše akcije. Shtyrkov je u drugoj polovici runde osigurao rušenje, ali se Kim dobro zatvorio i nije mu dopustio da napravi štetu. No u drugoj rundi "Hulk" ponovno dolazi do rušenja i ovaj put prelazi u polugard te počinje otvarati Korejca laktovima. Nakon nekog vremena uzima "full mount" poziciju i serijom ground and pound udaraca završava borbu za pobjedu tehničkim nokautom.

30-godišnjak iz Jekaterinburga ovim je slavljem došao do profesionalnog omjera od 16 pobjeda bez poraza uz jedan neriješen meč. U nastupima prije Rizina savladao je UFC veterane Thiaga Silvu i Fabia Maldonada.

Shtyrkov je pobjedom napravio korak prema borbi za pojas u poluteškoj kategoriji Rizina koji u ovom trenutku drži Čeh Jiri Prochazka.

Linker
26. travanj 2024 21:03