Ostalo

(VIDEO) Pogledajte kako je hendikepirani borac Nick Newel došao do pobjede u svom Bellator debiju

Nick Newel
Svih 14 borbi Bellatora 225 završilo je prekidom, a među pobjednicima se našao i Nick Newel. Hendikepirani borac slavio je submissionom u svom debiju za promociju.

Nakon što nije uspio otvariti san i postati član UFC-a, Nick Newel svoj novi dom pronašao je u Bellatoru. Borac koji se uspješno natječe bez jedne podlaktice nedavno je potpisao ugovor na jednu borbu s Bellatorom i svoju priliku je sjajno iskoristio.

Na uvodnom programu priredbe održane u Bridgeportu Newel je u meču protiv Coreyja Browninga pokazao potpunu dominaciju. Nakon nekoliko minuta borbe na nogama borbu je preselio u parter i završio protivnika trokut gušenjem rukom (3:15).

Newel je tako unaprijedio svoj profesionalni omjer na 16 pobjeda uz dva poraza i dokazao da se borci s hendikepom mogu uspješno natjecati u najvećim svjetskim promocijama. 33- godišnjak se osim Bellatora natjecao i u WSOF te LFA promocijama.

Zakazao je jedino prošle godine kada je putem Dana White's Tuesday Night Contender Seriesa pokušao osigurati ugovor s UFC-om da bi doživio poraz jednoglasnom sudačkom odlukom. Jedini drugi poraz u karijeri Newel je doživio od elitnog borca i trenutačnog člana UFC-a, Justina Gaethjea.

Linker
26. travanj 2024 03:09