Ostalo

(VIDEO) Umirovio se 'The Punk'! Na konačnu odluku utjecali i Kauboj te smrt Kobeja Bryanta!

 Screenshot (YouTube, UFC)
Tri godine nakon posljednjeg meča umirovio se Josh Thomson. Bivši Strikeforceov prvak u lakoj kategoriji te borac koji je nastupao u najjačim borilačkim promocijama poput UFC-a, PRIDE-a i Bellatora potvrdio je odluku u 'Weighing In' podcastu gdje je razgovarao s Johnom McCarthyjem.

Thomsona smo posljednji put u akciji gledali u veljači 2017. godine kada ga je na Bellator 172 priredbi nokautirao Patricky Freire. Bio je to, izgleda, njegov zadnji nastup u kavezu. Iako se nakon tolike pauze moglo naslutiti što slijedi, 41-godišnji 'The Punk' tek je sada službeno objavio svoju odluku.

"Službeno sam u mirovini. Konačno to mogu reći. Shvatio sam da primam više udaraca nego što bih trebao. A to nije život koji želim voditi, ne želim biti vreća za udaranje. Previše toga sam primao na treninzima. Ljudi samo gledaju ono u borbama, a ne shvaćaju da sve više primaš i na treningu jer u dvorani ima mladih i talentiranih boraca. E, ti borci te isto mogu prebiti, a ne samo oni s kojima se boriš u kavezu."

Thomson se u istom razgovoru prisjetio svojih posljednjih nastupa. Podsjetimo, 'The Punk' je nakon tri poraza zaredom napustio UFC (Benson Henderson, Bobby Green i Tony Ferguson). Sreću je potom potražio kod konkurencije u Bellatoru gdje svoje novo poglavlje otvara s dvije pobjede, a zaključuje s već spomenutim porazom od Freire.

"Nisam pretrpio toliko štete u karijeri sve do borbe s Tonyjem Fergusonom. Tu sam dosta stradao. Onda sam otišao u Bellator. Iz prve dvije borbe sam izašao bez nekakve štete, ali sam osjećao razliku kod toga kad bih i kako bih primao udarce. Rekao sam si da to više nije isto i da to nije nešto u što sam se zaljubio."

Thomson je MMA Fightingu otkrio da je imao u planu još jednu borbu, ali da se strane nisu nikad uspjele dogovoriti. Odbio je otkriti o kojem se suparniku radilo... Također, dodao je da je na njegovu konačnu odluku utjecao Donald Cerrone, odnosno njegove posljednje borbe u kojima je gledao kako Kauboj trpi veliku štetu, a dodao je i da je svoje odigrala smrt NBA legende Kobea Bryanta.

"Vidim kroz što Cerrone prolazi, a postoji jedan čitav drugi život poslije borbi. Imaš nakon toga još 20, 30, možda i 40 godina ako si sretan. Imaš to i za život sa svojom djecom. Mislim da je na mene utjecalo i ono što se u nedjelju dogodilo s Bryantom. Shvati čovjek da postoji još jedan život nakon sportske karijere, život u kojem je upravo počeo uživati, ali isto tako vidimo da nikad ne znaš kad će i kako tome doći kraj... Imam obitelj koju nisam vidio godinama. Moj je otac umro još dok sam bio mlad i dok sam pokušavao živjeti svoj san kao borac. Nedostaje mi to što nisam imao priliku povoditi više vremena s njim. Zbog borbi sam propuštao i vjenčanja, rođendane... Umjesto toga sam bio u dvorani, trenirao... Nije da sad žalim zbog svega, ali neke stvari shvaćam sad kad sam stariji", zaključio je Thomson dodavši da se sa Scottom Cokerom dogovorio oko mnogo stvari kojima će sada pomagati u Bellatorovom razvoju.

Thomson se umirovio s 22 pobjede, devet poraza i jednim 'no contestom'. Tijekom karijere se borio s brojnim vrhunskim MMA borcima, a neke od najznačajnijih pobjeda ostvario je u mečevima protiv Gilberta Melendeza, K.J. Noonsa i Natea Diaza kojeg je do dana današnjeg jedini uspio nokautirati u kavezu.

Linker
24. travanj 2024 22:03