Regija

Leonard Pijetraj najavio Milunov večerašnji meč na SP-u u boksu: 'Protivnik je odličan!'

Leonardo Pijetraj i Marko Milun
Nakon što je jučer uvjerljivo savladao Kongoanca Tshikevu Kimbembija, za Marka Miluna nema odmora na Svjetskom prvenstvu u boksu. Raspored je takav da će superteškaš koji osvoji zlato morati pobijediti u čak pet mečeva u samo šest dana. Danas boksača iz zagrebačkog BK Leonardo od 19:30 sati čeka vrlo zanimljiv ispit u liku i djelu Richarda Torreza.

Ususret drugom nastupu našeg mladog državnog prvaka u superteškoj kategoriji, kratko smo razgovarali s njegovim trenerom, a ujedno i hrvatskim izbornikom Leonardom Pijetrajem. On je konkurenciju na ovom Svjetskom boksačkom prvenstvu ocijenio izuzetno kvalitetnom.

"Superteška divizija nikada nije bila jača. Milun je boksao protiv momka iz Konga koji je doprvak Afrike, a i svi ostali boksači su odlični. Stasala je jedna nova generacija boksača, koji su brzi i tehnički jako dobri za supertešku diviziju. Dapače, fale dva boksača koja su bila među favoritima, jedan Ukrajinac i jedan Kubanac. No, zapravo se ne osjeti nedostatak jer je ostatak konkurencije naprosto ove godine nevjerojatan", smatra Pijetraj.

Njegov mladi boksač iz Dicma je jučer bio prilično uvjerljiv te je jednoglasnom odlukom sudaca svladao protivnika iz Konga. Danas ide na američkog predstavnika Richarda Torreza.

"Milun je bio solidan prvi meč, nije bio odličan, ali solidan je bio. Žurio je malo, htio je brže završiti meč nego što smo dogovorili. Ali ukupno gledano nije dao protivniku uopće šansu da mu zaprijeti. Sada u drugom meču ide na Amerikanca koji je bio treći na Panameričkim igrama. Odličan borac, odlično je rangiran i trenira od svoje devete godine. Otac mu je trener, čitav život je u boksu i radi se o vrlo kvalitetnom protivniku. Možda je za Europu novo ime, ali jako, jako dobar boksač", analizira hrvatski stručnjak i dodaje:

"Naravno da idemo na pobjedu i očekujemo da će Milun odraditi to taktički, kako smo se i dogovorili. Marko je tu najneiskusniji boksač, trenira samo dvije i pol godine i ima tek tridesetak mečeva. Ali to nije nikakvo opravdanje jer idemo na pobjedu."

Unatoč tome što je u boksačku dvoranu ušetao prije tek dvije i pol godine, Milun je treći najbolji Europljanin (ovogodišnje Europske igre), a uz ostale sjajne rezultate posljednjih godina se popeo na 7. mjesto nositelja na svjetskoj smotri najboljih boksača.

"Marko je bio sedmi nositelj ovdje, visoko je rangiran i sa samo 30 mečeva to je pravo čudo te pokazuje koliko je već cijenjen u amaterskom boksu", zaključuje Pijetraj.

Linker
24. travanj 2024 23:07