Regija

Potvrđeno: KSW 9. studenog stiže u Arenu Zagreb!

 Screenshot YouTube
Dogovoreno je - moćni poljski KSW će 9. studenog održati svoju priredbu u Areni Zagreb. Nakon što je u utorak predsjednik i vlasnik promocije Martin Lewandowski održao sastanak u Gradskom poglavarstvu gdje su dogovoreni i posljednji detalji, za Fight Site je potvrđeno da je priredba sada sigurna!

"Dobili smo veliku potporu od Grada Zagreba što je bilo vrlo bitno. Gospodin gradonačelnik Milan Bandić nam je dao svoju potporu, obećao je pomoći u svim potrebnim segmentima. To što KSW dolazi u Zagreb je velika stvar za čitav hrvatski i regionalni borilački sport, za sam Grad, ali i za poljsku organizaciju koja time otvara novo tržište", izjavio je za Fight Site hrvatski borilački menadžer Ivan Dijaković, koji je u Zagreb doputovao s predsjednikom "Konfrontacje" Lewandowskim.

Upravo je Dijaković posljednje dvije godine otvorio vrata mnogim hrvatskim, ali i regionalnim MMA borcima u poljskoj promociji. Najsvjetliji primjer je svakako prvak u velter kategoriji Roberto Soldić, koji će za samo nekoliko dana nastupiti na jubilarnom 50. KSW-ovom eventu u Londonu.

Lewandowski je u ponedjeljak obišao Zagrebačku Arenu gdje će se borilački spektakl održati te je odradio čitav niz sastanaka na raznim razinama koji su bili vezani za samu organizaciju. Svi se nadaju da će u glavnoj borbi večeri nastupiti prvak u velter kategoriji Roberto Soldić. No, "RoboCop" prije nego što bukira kartu za Zagreb, mora odraditi posao protiv Patrika Kincla na KSW-u 50 u Londonu ovog vikenda.

Iako je u jednom trenutku ideja bila da KSW odradi svoju priredbu u Srbiji (Novi Sad, Beograd), poljski se borilački gigant ipak odlučio za Zagreb. Vjerojatno je na konačnu odluku utjecala bogata tradicija održavanja mega borilačkih evenata u hrvatskoj metropoli. Prije nekoliko godina je poznati hrvatski promotor Orsat Zovko u Zagreb dovodio samu kremu borilačkog sporta i mega evente poput K-1 World Grand Prixa, Gloryja iili UFC-a. KSW bi svakako upotpunio tu kolekciju.

Osim Soldića, za KSW nastupaju naši borci poput Antuna Račića, Filipa Pejića, Stipe Bekavca i Satoshija Ishiija (povremeno). U rosteru poljskog diva se nalaze i regionalne zvijezde poput Erka Juna, Aleksandra Ilića i Save Lazića, a ukoliko dođe do realizacije eventa 9. studenog, izgledno je da bi mnogi od njih mogli nastupiti i biti dio spektakla u Areni.

Linker
16. travanj 2024 02:31