Regija

Stošić nakon drugog UFC poraza: 'Nisam išao na nokaut jer sam bio siguran da vodim'

Darko Stošić
Srpski UFC borac Darko Stošić obratio se prijateljima i fanovima nedugo nakon poraza koji je na UFC on ESPN 5 eventu u Newarku doživio od Kennedyja Nzechukwua. Prokomentirao je ilegalne udarce koji su ga koštali kaznenih bodova, ali je isto tako otkrio kako je bio siguran u svoju prednost i da zbog toga nije na kraju borbe išao na prekid.

Darko Stošić poražen je jednoglasnom odlukom sudaca u svojoj trećoj UFC borbi. Bolji od srpskog borca iz Cro Cop tima bio je Nigerijac Kennedy Nzechukwu, koji zapravo nije napravio puno toga. Stošića su poraza koštali previše pasivan pristup i dva negativna boda koja je zaradio zbog nenamjernih ilegalnih udaraca. No, on je i pored toga bio uvjeren da uvjerljivo vodi i zbog toga pri proglašenju pobjednika nije mogao sakriti iznenađenje. Kad se sve malo sleglo, odlučio je obratiti putem Facebooka.

"Ljudi, što da vam kažem? Po statistici koju vidite na idućoj slici sam dobio borbu, ali sam također dobio i dva negativna boda jer sam ga tri puta pogodio u genitalije. Bacao sam dosta low kickova i tri udarca su završila gdje nije trebalo. Naravno da to nisam radio namjerno, jednostavno se dogodi protiv nekoga tko je kontra gard. Ovog puta bio sam spreman u svakom smislu i to se vidjelo, nisam niti jednu rundu imao problema. Dobro kretanje, dobra taktika, ali jednostavno loša sreća. Bio sam siguran da dobivam borbu i pored ta dva minus boda, iz tog razloga nisam htio ići na nokaut. Ispostavilo se da nije bilo tako. Ne znam što je iduće za mene. Po ugovoru imam još jednu UFC borbu koju ću vjerojatno odraditi pa ćemo vidjeti", napisao je Darko uz zahvalu publici, da bi dodao još nešto:

"Suca neću komentirati, ne krivim ga za moj poraz. Ali, nikad nemojte dozvoliti da odluka o borbi završi u tuđim rukama. Čovjek je uvjeravao Kennedyja da ne treba nastaviti borbu jer bih ja u tom slučaju bio diskvalificiran. On je to mogao učiniti, ali nastavio je kao pravi borac i zbog toga ima moj naklon do poda."

Što se tiče taktike, iz raznih komentara na borbu smo lako mogli vidjeti kako se rijetko tko slaže s Darkom. Većina se složila da je bio previše pasivan i defenzivno orijentiran, što je pomalo nevjerojatno za jednog borca koji se do UFC-a zapravo probio pobjedama gdje je prije svega imponirala njegova agresivnost, hitrost prvog koraka i osjećaj za napad. Tog nažalost, ako izuzmemo sjajan kraj prve runde, u borbi protiv Nzechukwua nije bilo. Na Darku je da se za posljednju UFC borbu pripremi najbolje moguće. Ima sad iza sebe dva poraza i iz tih 30 minuta može jako puno naučiti. Nešto se svakako mora promijeniti.

Linker
26. travanj 2024 11:52